ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 10

Dagens strekning: Sjøholt – Trondheim. Ankomststed: Thon Hotell. Reisetid: 8 timer. Reisestrekning: 310 km. Mirakler og slikt: Reisefølget har nå tilbakelagt en strekning tilsvarende Lindesnes – Nordkapp, men er ikke kommet lengre enn til Trondheim takket være alle våre omveier. Vi hviler ut etter dagens dont på Thon hotell der vi nyter trang trøndersk luksus. Kubbens datamaskin har dessuten gjort som en kjent jøde en gang gjorde og har våknet til live igjen på den tredje dag. Noe Kubben takket

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2021 kl 11:02

[Video mangler etter import...]

Dagens strekning: Sjøholt – Trondheim.

Ankomststed: Thon Hotell.

Reisetid: 8 timer.

Reisestrekning: 310 km.

Mirakler og slikt:

Reisefølget har nå tilbakelagt en strekning tilsvarende Lindesnes – Nordkapp, men er ikke kommet lengre enn til Trondheim takket være alle våre omveier. Vi hviler ut etter dagens dont på Thon hotell der vi nyter trang trøndersk luksus.

Kubbens datamaskin har dessuten gjort som en kjent jøde en gang gjorde og har våknet til live igjen på den tredje dag. Noe Kubben takket de høyere makter for.

Høyt der oppe:

På ferga inn til Molde så vi noe rart i høyden over byen. Men hva var det for noe? På impuls sjekket vi dette og fant at det var en varde som kunne besøkes på to hjul. Varden ligger noen kilometer utenfor og hele 407 meter over byen.

Utsikten her slo Vestkapp ned i støvlene! Brynje-Birgitte tok et panoramabilde som var en hel meter bredere enn kameraet hennes, og om det noen gang kommer på trykk aner Kubben ikke.

Gamle menn i dress:

Kubben har i mange år samlet på bilder av menn i dress som går søndagstur i bygdenorge. Disse er dessverre utdøende og dagens fangst av slike var null og niks. Vi tok en stopp i Kristiansund. Der ble det ikke fiskball slik vi pleier, men thaimat med ekte ananasbrus fra Oskar Sylte.

Ananasbrusen fra Oskar Sylte i Molde, brusfabrikant i snart hundre år!

Stadig nye fylker:

Dagen ga oss mange fantastiske veier der vi kjørte tur over Ørskogfjellet, og seinere tok vi ymse ferger, den siste var Kanestraum – Halsa , langs E39, der ingen av oss hadde kjørt før, fordi vi alltid har valgt villere veier tidligere.

Det morsomme var at idet vi kjørte i land i Halsa, var vi plutselig i Trøndelag fylke, og det kunne vi lett se. Her kjørte nemlig folk amerikanske motorsykler!

Hypoglykemi:

Før Trondheim ble Brynje-Birgitte sterkt bekymret over kjøringa til Kubben. Han sveivet fra side til side i minst halvannen kjørebane, dog uten sin vanlige jobbing med mobil eller GPS. Da han endelig stoppet, kunne han bekrefte at han i tillegg til mye annet også led av hypoglykemi, en plage som gjør at blodsukkeret fort kan bli lavt. Sjukdommen er det motsatte av sukkersyke, og kureres lett med for eksempel en softis.

Men muligheten til denslags lot vente på seg, og det betydde at Kubben duppet av fire–fem ganger innen han parkerte, og slikt er ikke bra. Men BB er årvåken og stiller med softis med sjokolade, kaffekrus og sykepleieruniform (det siste var ljug).

Noen har tygget en bit av fjellet!

Regndresstrøbbel:
Det er to ting som fordrer videoopptak på denne turen som vi ennå ikke har gjort. Det ene er når Brynje-Birgitte skal av eller på sin Honda. Den er 88,5 cm høy, og BB er bare 76 cm i lortfallet. Det andre er når Kubben må iføre seg regndress, noe som for ham innebærer en fysisk innsats tilsvarende 5000 meter på skøyter. Han er nesten døende etterpå, men vanntett. Og det er vel kan hende det viktigste...

By-skrekk:

Da vi ankommer Trondheim så plages vi med en rekke utfordringer særlig Kubben finner sterkt ukomfortabelt. Ubemannede parkeringshus med store tekniske utfordringer, bagasjebæring i trange heiser og sist, men ikke minst, trafikklys som venter i tre minutter på at ingenting skjer, før det endelig er lov å kjøre.

I slike tilfeller er BB den perfekte psykolog, og redder Kubben med rolig snakk, mild hjelp og total overseelse av Kubbens innette banning og påstander om at alt er mye bedre på landet, der han til vanlig bor.

I morra skal vi kanskje i kloster – følg med!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse