Annonse
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 1

Reist: Null kilometer.

Publisert:

Kubben, som har pådratt seg noen nye og sterkt helseskadelige diagnoser de siste åra, bestemte seg resolutt i vinter at han skulle på skikkelig ferie før det var for seint. For å få til dette krevdes utskrivning, motorsykkel og et reisemål. Reisemålet ble Norge Rundt og motorsykkelen ble en indisk/engelsk Royal Enfield.

Rævdilterens dilemma:

Brynje-Birgitte ville også henge med på deler av turen, og også hun ville ha ny motorsykkel. Først kjøpte hun seg en Honda CRF300 Rally. Den viste seg å ha for lite bagasjeplass, og dessuten fikk hun vondt i rumpa på langtur.

Så da bestilte hun like godt en til, en Triumph Tiger 900.Den ble stående på tvers i Suez noen uker, så det så lenge ut til at Hondaen måtte bli reisefølget hennes tross alt. Men så, en telefon: Om jeg kunne være brydd med å hente hennes nye motorsykkel som sto klar dagen før ferieavreise i butikken til hu Lene borte på AGM i Særp?

Selv hadde hun ikke tid, for jobben maste kontinuerlig.

Brynje-Birgittes nye Triumph motorsykkel, før Kubben la den i bakken.

Brynje-Birgittes nye Triumph motorsykkel, før Kubben la den i bakken.

Lowrider:

Kubben er jo kjent for sine evner til å ta med bagasje, men å sette en Triumph på tvers bakpå en allerede fullastet Himalayan, ble for mye forlangt. Så løsningen ble å kjøre hjem til Brynje-Birgitte, hente hennes gamle Triumph og ta den til butikken, og så bringe den nye stoltheten til Sandefjord der B.B. bor.

Som sagt, så ikke gjort! Kubben henta den nye stoltheten, kjørte opp i første rundkjøring for å sette nesa mot Moss. I rolig tempo ble rundkjøringen forsert – plutselig smalt det og Kubben lå i bakken med en splitter ny Triumph, som var helt ødelagt.

Årsaken viste seg å være at sykkelen var senket og kalibrert for BB sin slanke kropp og damekorte bein. Ikke Kubbens 140 påkledde kilo. Så bakkeklaringen til hovedstøtta ble for liten, selv i rolige kurver.

Det å ringe Brynje-Birgitte og butikken var beheftet med mye skam. Men må man, så må man. Sykkelen ble hentet, og BB sin gamle Triumph ble returnert slik at Kubben flau, men i live, kunne returnere til Sandefjord på to hjul.

Kubbens skader kunne oppsummeres til kun en: Gifteringfingeren var kraftig forstuet. Men det gjør ikke noe, da Kubben er skilt tre ganger og har ingen planer om å gifte seg på nytt.

Brynje-Birgitte hadde ikke funnet noe godt navn på nysykkelen, men det ordnet seg av seg selv. Nå heter den velte-Petter!

Kubbens oppakning før sideveskene hans forsvant.

Kubbens oppakning før sideveskene hans forsvant.

Turforberedelser:
Før den ordentlige ferieavgangen heiv Kubben av all bagasjen på Grålle (Himalayan), og foretok som snarest noe shopping og noen pliktbesøk utendørs her og der.

Vel tilbake hos Brynje-Birgitte var det liksom noe som manglet … men hva?

Kubbens nye sidevesker, med full oppakning.

Kubbens nye sidevesker, med full oppakning.

Jo, det flotte sideveskeopplegget som Kubben hadde egenkomponert, var simpelthen borte. Hvor og hvorfor var det ikke tid til å finne ut av. Så det ble å dra innom Speed Motorcenter der delemannen Tholf fant en Givi-løsning. Den var bedre enn Kubbens hjemmeavlede, så det er aldri så galt at det ikke er godt for noe! Og nå var det vel ikke mer som kunne gå galt?

Grålle sett fra oven.

Grålle sett fra oven.

Å joda.

I dagene før avreise hadde solen skint kontinuerlig. Men selvfølgelig hang skyene blytunge over reisefølget da Kubben og B.B. skulle ta av for første reisemål.

Og vannet der oppe i himmelen hang faretruende ned over reiseselskapet som besto av Tommy, som er BB sin gamle Triumph, Grålle, som er Kubbens nye motorsykkel, og de to eierne som for anledningen var kledd i påskens glade farge, for gult er kult.

Vi setter derfor kursen mot Sørlandet, der vi kan hende høres i morra?

Annonse
Annonse