Annonse
Annonse
MC-avisa

Kommer den nye sykkelen din – eller rammes vi av globale logistikk-utfordringer?

Nå er det viktig at vi ikke sover i timen. Den nye motorsykkelen din kan nemlig bli rammet av helt nye og globale logistikkutfordringer – nok en gang som en konsekvens av pandemien!

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2021 kl 20:41

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

2. februar 2021 kunne NRK melde at hele verdens forsyningsrutiner også er rammet av koronapandemien. For oss motorsyklister vil det si at kontainerne som markedet frakter motorsykler i, rett og slett ikke er på rett sted til rett tid. Frakten av motorsykler til det norske markedet rammes selvfølgelig også av det. Det har to umiddelbare konsekvenser for oss:

1. Fraktprisen går rett til vært, og det blir dyrere for importørene å hente hjem de nye modellene.

2. Mangel på kontainere kan føre til at den nye sykkelen din ikke kommer når du tror den skal komme!

MC-avisa har snakket med Rune Almestrand ved MC Huset Nydalen som bekrefter utfordringen og deler bekymringen for at dette kan komme til å ramme mange.

Hvordan blir vi rammet og hva kan vi gjøre?

Frakt og transportmarkedet styres av globale mekanismer som importørene og forhandlerne neppe kan gjøre noe med – til det er det norske MC-markedet altfor smått og ubetydelig. Fraktprisene er firedoblet i løpet av de siste månedene, og samtlige aktører må derfor tenke økonomi. Noe som er forståelig, men ikke nødvendigvis «good news» for oss.

Heldigvis er forhandlerne og importørene forutseende og har allerede bestilt de første «batchene» med sykler. Mange forhandlere rapporterer om et uvanlig høy og godt salg i januar, og vi kan derfor anta at de første leveransene kommer til å ryke ganske raskt! Sitter du for lenge på gjerdet i år, kan du derfor risikere at din sykkel kanskje ikke kommer når du forventer at den skal komme, og ingen vil kunne gjøre noen verdens ting med det, dessverre.

Denne situasjonen kan også komme til å påvirke bruktmarkedet, som sannsynligvis vil bli presset. Denne effekten så vi allerede i 2020, hvor forhandlerne nærmest gikk tom for brukte sykler.

Da er det bare en ting å gjøre!

Dersom du har planer om å kjøpe motorsykkel og ønsker å unngå å bli sittende igjen på gjerdet, er det trolig bare en ting å gjøre: Kom deg av gårde til forhandleren din med en eneste gang og signer en avtale så snart som mulig!

Annonse
Annonse