ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Kawasaki melder seg på det elektriske kappløpet

Kawasaki Heavy Industries melder i en pressemelding at de er i gang med å teste en ny elektrisk motorsykkel, men undertreker at modellen er et «prospect» og la

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Kawasaki Heavy Industries melder i en pressemelding at de er i gang med å teste en ny elektrisk motorsykkel, men undertreker at modellen er et «prospect» og langt ifra klar for markedet. Og hvorfor gjør det så det da? Jo, det er helt avgjørende for Kawasaki å melde til markedet at de henger med i teknologikappløpet og viser at de faktisk er på vei. De ønsker definitivt ikke å bli plassert i kategorien for akterutseilte fabrikanter, og de må derfor flagge at de henger med. Det er sannsynligvis klokt.

Nyheten Kawasaki slipper er på ingen måte oppsiktsvekkende, innholdsmessig er det faktisk ganske tynt, men altså likevel viktig.

Kawasaki melder at den nye sykkelen vil ligge i Ninja 650-kategorien med tilsvarende effekt og kjøreegenskaper. De sier videre i meldingen at de bygger sykkelen på merkets etablerte teknologiplattform og kjørefilosofi for å sikre at merkets eget DNA ivaretas og videreutvikles. Modellen vil i motsetning til andre merker bli utstyrt med en clutch og en firetrinns girkasse, hvilket vil være litt annerledes og spennende.

Utvikling, konseptualisering og produksjon av elektriske modeller går gjerne over mange år. Harley-Davidson brukte for eksempel ni år på å utvikle LiveWire! Kawasaki understreker i pressemeldingen at dette er et konsept, og da kan det altså fortsatt ta litt tid før vi ser en versjon som er klar for gata.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

#Nyhet #Kawasaki

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse