ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Kawasaki-fremtid: Snakk med din motorsykkel!

Kawasaki har informert oss om at de arbeider med motorsykler som har kunstig intelligens – også kalt AI (Artificial Intelligence). Implementering av et slikt system vil gjøre at føreren kan ha en dialog med motorsykkelen som gjør at den tilpasser seg førerens ønsker og ferdighetsnivå. En rekke av dagens sykler har omfattende elektronikk som gir oss muligheten til å programmere motorsykkelen til å passe forskjellige forhold. Typisk eksempel er Yamahas R1, som har en rekke forskjellige innstilling

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kawasaki har informert oss om at de arbeider med motorsykler som har kunstig intelligens – også kalt AI (Artificial Intelligence). Implementering av et slikt system vil gjøre at føreren kan ha en dialog med motorsykkelen som gjør at den tilpasser seg førerens ønsker og ferdighetsnivå.

En rekke av dagens sykler har omfattende elektronikk som gir oss muligheten til å programmere motorsykkelen til å passe forskjellige forhold. Typisk eksempel er Yamahas R1, som har en rekke forskjellige innstillinger for funksjoner som traction, wheelie control, bremser, motor mapping, osv. Disse må imidlertid konfigureres manuelt. Det Kawasaki arbeider med, er å integrere disse funksjonene med et system der førerens preferanser kan kommuniseres i klarspråk eller lignende til en AI-utbygd ECU. Kort sagt: De vil at sykkelen skal lære å lytte til hva føreren foretrekker og er i stand til.

Vi ser for oss en ekstrovert fører som setter seg på sykkelen første gang og sier: "Hei. Jeg heter Valentino Rossi..."

Umiddelbart deretter kommer tanken: NEI TAKK

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse