ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Jumbo Run 2019

Det årlige Jumbo Run gikk av stabelen i Sandefjord i år. Hele førtifem sidevognsekvipasjer tilbød rundtur i Sandefjord til alle som ville og ønsket. På forhånd var tilbudet gitt til lokale funksjonshemmede. Tilbudet er så populært både blant funksjonshemmede og sidevognseiere at godt oppmøte er garantert hver eneste gang. Tekst og foto: Tore Huseby. Uansett vær! Nå har ikke Sandefjord MC klubb så mange sidevogner i sin stall, men det har Norsk Sidevognklubb. Derfor kommer det folk fra nesten

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det årlige Jumbo Run gikk av stabelen i Sandefjord i år. Hele førtifem sidevognsekvipasjer tilbød rundtur i Sandefjord til alle som ville og ønsket. På forhånd var tilbudet gitt til lokale funksjonshemmede. Tilbudet er så populært både blant funksjonshemmede og sidevognseiere at godt oppmøte er garantert hver eneste gang.

Tekst og foto: Tore Huseby.

Uansett vær!

Nå har ikke Sandefjord MC klubb så mange sidevogner i sin stall, men det har Norsk Sidevognklubb. Derfor kommer det folk fra nesten hele landet for å delta som førere. Passasjerene derimot, er for det meste lokale.

Oppmøtet skjedde på Skolmar i Sandefjord, utenfor lokalene til Speed Motorcenter. Et høyt antall kryssvakter, funksjonærer, hele 45 sidevognsførere samt ca. 90 funksjonshemmede med sine pårørende eller støttepersoner for øvrig gjorde at det var voldsomt med liv og røre før selve løpet.

Løpet måtte faktisk kjøres to ganger for at alle skulle få seg en luftetur i vogna. Servering var det også, og kaffe, saft, boller og pølser gikk unna kostnadsfritt i høyt tempo. Etterpå fikk alle som hadde deltatt utdelt t-skjorte, diplom og klistremerke fra årets Jumbo Run.

Været var en litt skummel faktor denne dagen, men innfridde helt ålreit, slik at ingen ble våte, men alle ble glade.

Fakta om Jumbo Run:

Britiske David Cooper fikk ideen til løpet. Han arrangerte det første gang i Coventry i 1961. Tanken var at handikappede barn skulle få oppleve naturen på en trygg og sikker måte som passasjer i en sidevogn. Ca. 80 sidevognsykler deltok og det ble en braksuksess. Det ble derfor besluttet at dette skulle bli et årlig arrangement.

I 1963 fikk treffet sitt nåværende navn. Grunnen til det var at man under et arrangement tok turen til en dyrehage der det fantes en elefantunge som het Jumbo.

Fra England har Jumbo Run spredd seg til Frankrike, Nederland, Tyskland, Sverige, Danmark og Finland. Til Norge kom det i 1977, og har siden blitt arrangert her hvert år. I Norge har løpet til nå blitt arrangert på omgang hvert år i Sandefjord, Skien, Sarpsborg, Åndalsnes og Bergen. Lokale klubber må søke Norsk Sidevognklubb om få arrangere løpet.

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse