ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Juleferie i Vietnam – på vei mot Kina

Det ble julemat på vietnamesisk vis i går, men drikken var medbrakt aquavit. I dag har vi som seg hør og bør kjørt med nisseluer festet på hjelmen. Tekst: Kyrr

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Det ble julemat på vietnamesisk vis i går, men drikken var medbrakt aquavit. I dag har vi som seg hør og bør kjørt med nisseluer festet på hjelmen.

Tekst: Kyrre Hagen.

Foto: Kyrre Hagen og Anh Durong.

Vår unge guide Durong fikk virkelig lys på lampa på julekvelden og festa til langt på natt. Det var ingen Doung å finne til frokost i dag, så vi begynte å purre han en halvtime før avreise. Han stilte presis, men vi oppdaga av kjøringa at han nok hadde hatt bedre dager.

Etter noen få kilometer begynner et område med mye veiarbeid. Her er det løsgrus, pukk og gjørme. Vi storkoser oss. Idet jeg smiler fra øre til øre, blir Inge borte. Han har punktert mens vi kjørte over noen digre hauger med spiss stein. Mye av veiarbeidet her er håndarbeid, men det er også flere gravemaskiner å se.

Vi får lappa dekket og kjører videre. Det er høye bratte fjell her, og overalt der det er mulig, dyrkes det ris. Veien slynger seg opp fjellsidene i serpentinersvinger. På toppen tar vi av på en smal vei, stedvis mer som et gjørmebad enn vei. Gjørma fyller mønsteret på dekkene, og det er som å kjøre med sliks. Men lage unger kan de her oppe i fjellsida! Det tusser av dem langs veien. Om du er uheldig og kjører utfor her, ønsker du deg en fallskjerm. Det er steilbratt og høyt.

På hotellet i går ankom en stor gjeng nederlendere på motorsykkel. I en steilbratt smal bakke tar vi dem igjen. De er livredde, og blir sinte når vi kjører forbi på den smale stien.

Etter lunsj bærer det ut på "single-tracks". Det er morsomt og mildt sagt spennende. Stien er smal og steinete, også her er det veldig bratt ned på utsiden av stien. Det rare er at uansett hvor dårlig veien eller stien er, kjører det alltid noen med scooter der. Gjerne med et digert lass bagasje, og flere på samme sykkel.

Vi har hatt noen tilbud på skumle ulykker i dag. Et sted bar to gutter lange armeringsjern over veien. Det var ikke mulig å se før du hadde gjerna rett foran deg. 50 meter fra hotellet kutta en mopedist veien. Durong la igjen et fem meter langt bremsespor, men fikk stoppet i siste liten.

En helt fantastisk kjøredag er over. Flott natur og landskap og hyggelige folk. Vi er ikke langt fra grensen mot Kina, men i morgen skal vi enda nærmere.

Bilder fra tredje kjøredag i Vietnam:

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse