Annonse
Annonse
MC-avisa

Juleferie i Vietnam – ny clutch på julaften

Vi våkner opp til julaften i Noggoi. Kanskje kommer nissen med ny clutch i dag. Home stay-verten forsøkte så godt han kunne å sjenke oss med risbrennevin i går

Publisert:

Vi våkner opp til julaften i Noggoi. Kanskje kommer nissen med ny clutch i dag. Home stay-verten forsøkte så godt han kunne å sjenke oss med risbrennevin i går, men vi styrte bra klar av det. Bussen med nye deler ankommer kl 10.

Tekst og foto : Kyrre Hagen.

Vi bor ved Ho Dien Thac Ba, som er en innsjø på over åtte mil. Duong, vår guide, har ordnet en båttur for oss mens vi venter på sykkelen. Båten er en slank stålbåt på sikkert 40 fot, med bilmotor og en lang aksel med propell på tuppen. Ute på innsjøen er det et mylder av øyer. Fiskere trekker hundrevis av bittesmå teiner. De stables opp i hele båten. Været er 20 grader både på land og i vann.

Etter lunsj er sykkelen klar med ny clutch. Duong legger i vei i et drepende tempo for å ta igjen det tapte. Dessverre må vi kjøre raskeste vei i dag for å nå frem i tide. Det går bokstavelig talt unna. Inne i en landsby vinker noen ivrige politifolk oss inn. Duong har instruert oss til å stoppe bare dersom han gjør det. Vi slipper unna.

I morgen blir det mere offroadkjøring langs grensa mot Kina. I kveld nyter vi vietnamesisk julemiddag med pinner og med medbrakt aqavit. Vi ønsker alle en riktig God Jul.

Bilder fra andre kjøredag i Vietnam:

#Nyhet

Nøkkelord

Annonse
Annonse