ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Jonathan Rea Historisk!

Ett løp var alt som skulle til, så hadde Jonathan Rea sikret seg VM-tittelen på Magny Cours lørdag. Dermed ble han den første til å vinne tre WSBK titler på rad. Mannen fra Ulster i Nord-Iralnd har vært så til de grader dominerende i årets serie at tittelen aldri var i tvil – det var bare snakk om når. Allerede under SP2 viste Rea hva han var laget av. I pøsregnet krasjet han etter bakhjulsslipp, men kom seg til depot og fikk reparert sykkelen. Deretter gikk han ut igjen og regelrett ydmyket k

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ett løp var alt som skulle til, så hadde Jonathan Rea sikret seg VM-tittelen på Magny Cours lørdag. Dermed ble han den første til å vinne tre WSBK titler på rad. Mannen fra Ulster i Nord-Iralnd har vært så til de grader dominerende i årets serie at tittelen aldri var i tvil – det var bare snakk om når.

Allerede under SP2 viste Rea hva han var laget av. I pøsregnet krasjet han etter bakhjulsslipp, men kom seg til depot og fikk reparert sykkelen. Deretter gikk han ut igjen og regelrett ydmyket konkurrentene med rundetider som var opp til 1,5 sekunder bedre. I lørdagens regnvåte løp tok Rea starten fra pole og forsvant i det fjerne – konkurrentene var sjanseløse mot Rea og hans Kawasaki.

I løpet av 2017 sesongen har Rea tatt hjem 12 seire og har vært på podiet i alle løp, bortsett fra ett da han fikk dekkproblemer på Donington Park. Med helgens tittel tar han steget opp ved siden av Troy Bayliss, som også har tre seire, men han ligger fremdeles en tittel etter Carl Fogarty. Skal vi gjette på at han jevner det ut neste år?

Litt mer statistikk: Han mangler bare tre løpsseire på å komme likt med Bayliss og ni for å matche Fogarty. Det synes ikke å være en umulig oppgave – Jonathan Rea kan bli tidenes Superbike-fører allerede neste sesong.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse