ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Jeg kjører selv

Dagens tema i Motorsykkelens uke setter fokus på motorsyklister som er kvinner. Her er betraktninger fra Kirsti Holden om gleden ved å kjøre motorsykkel, kvinners inngang til MC-livet og valget av hennes nåværende MC, en 2019-modell BMW R 1250 GS.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Kirsti Holden.

Foto: Privat.

For 10 år siden gjennomgikk livet mitt en grunnleggende endring. Jeg stod en høstdag med et helt ferskt førerkort klasse A. En ny æra var i starten. En berusende frihet åpnet seg for meg. Den ultimate gleden over å kunne dra på tur alene, kjenne duftene som kommer smygende inn i hjelmen, en hilsende gest fra møtende motorsyklister, aldri alene når jeg stoppet der andre mc-folk stod – et helt univers lå foran meg.

Sommer 2012 på førte Europatur.

På toppen av det hele var jeg heldig med at min mann var med på reisen. Vi startet MC-livet samtidig, noe som har vært svært positivt. Siden har vi sett mye av verden og truffet utallige fornøyde mennesker, og vi må stadig holde oss i form for å mestre våre følgesvenner, motorsyklene våre. Gleden ved å kjøre øker samtidig med at jeg møter stadig flere og flere kvinner på egen sykkel. Som kvinne er det godt å ha statistikken på vår side, vi kjører med mindre alvorlige skader.

Rustløsning på vegvesenets bane, Arendal 2015.

Starten av føreropplæringen var preget av usikkerhet, selv om myndighetene mente jeg allerede innehadde de kvalifikasjonene som skulle til for å kjøre en motorsykkel på inntil 125 cc, selv om jeg aldri hadde kjørt en før. Vi godt voksne førere fikk 125 cc automatisk med da vi i sin tid tok vår klasse B. Jeg støtter endringen som førte til at vi tar førerkort etter hva vi skal kjøre.

Treningsdag Rudskogen.

Kvinners inngang til MC-livet er nesten like mange som det er kvinnelige motorsyklister. Fra å være passasjer i ungdommen, fortsatt ønsker å være passasjer med partner, til de som aldri har sittet på en motorsykkel før de melder seg opp til førerkortopplæring. Alle fanges av historier, bilder og ikke minst opplevelsen av å være eller være sammen med motorsyklister. Felles opplevelser gir minner som hentes opp når sesongen er slutt, og ventingen til neste sesong er nesten uholdbar.

Vårtur fra Setesdal til Dalen, Bjørnevann.

For min del gikk det første året med klasse A med til å bli enda mer dus med livet på to hjul. Helt fra de første sesongene har kursing, øving og rustløsning vært en naturlig del av sesongstarten. En Kawasaki ER-6f var min første følgesvenn. Men for hvert år jeg tilbragte på min MC, for hver kilometer jeg kjørte, utviklet det seg et ønske om skifte av modell. Jeg ønsket muligheten for å kjøre på annet enn asfalt, og jeg så at det da var begrensninger med min MC, og i tillegg skaffet min mann seg en touringsykkel.

Pause på dagstur over Valdresflye, Touringtreffet 2020.

Mange modeller hadde for stor setehøyde. Valget for meg som kvinne på 170 cm og normal benlegde, var begrenset. Noen produsenter kom med tilbud å få senket setehøyde som et fabrikkvalg. Ikke bare kvinner har gleden av en slik fleksibilitet utover å ha ulike setetyper. Jeg er av den oppfatning at flere kvinner hadde valgt flere ulike motorsykkelmodeller, hadde setehøyden vært justerbar på flere modeller. Via to MC-bytter nyter jeg nå en BMW R 1250 GS 2019-modell, fabrikksenket. Min mann har samme MC med standardhøyde, og vi nyter å utveksle gleden med to slike vidundere.

Jeg er en som omfavner alt med det å føle den glede og mestring som det er å beherske en motorsykkel, stor eller liten.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse