Annonse
Annonse
MC-avisa

Jarl Hole – forventninger og MC-gleder 2021

Vi har spurt noen av MC-avisas faste bidragsytere om de vil dele deres MC-drømmer og tanker for kommende sesong. Vi håper våre lesere blir inspirert – hold ut, MC-sesongen 2021 er like om hjørnet! Her er bidraget fra Jarl Hole: Peter Williams, kjent engelsk racingfører og utviklingsingeniør, har bygget noen få replica

Publisert:

Vi har spurt noen av MC-avisas faste bidragsytere om de vil dele deres MC-drømmer og tanker for kommende sesong. Vi håper våre lesere blir inspirert – hold ut, MC-sesongen 2021 er like om hjørnet!

Her er bidraget fra Jarl Hole:

Peter Williams, kjent engelsk racingfører og utviklingsingeniør, har bygget noen få replicaer av den John Player Norton med monocoque ramme han kjørte til seier i Formula 750 løpet på Isle of Man i 1973. Hos MC Collection Tidö Slott kan du se en av disse replicaene.

Vår utmerkede redaktør Oddbjørn Myklebust og Anders Eidevik som er ansvarlig for hjemmesiden har oppfordret MC-avisas faste bidragsytere til å skrive noen ord om våre forventninger til den kommende sesongen og hvilke planer vi har. Det er en god idé, men jeg må tilstå at jeg for øyeblikket lurer på om «Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2» (SARS-CoV-2) som forårsaker Covid-19 og dets muterte fettere også skal ødelegge 2021-sesongen for oss. Her i Oslo er det nærmest full nedstenging, og regjeringen arbeider i skrivende stund med å skaffe seg legalt grunnlag for om nødvendig å innføre portforbud. Om noen for 12 måneder siden hadde antydet at en norsk regjering kunne komme til å innføre portforbud i hele eller deler av landet i løpet av 2021, hadde man blitt betegnet som en ekstremist av verste sort. The times they are a’changing – tidene skifter – sang Bob Dylan i 1964, og det skal være sikkert og visst!

Hvis forventningene til de forskjellige vaksinene som nå er på vei ut i verden innfris, kan vi få en tilnærmet normal sesong. Gitt at reiserestriksjonene i Europa oppheves setter jeg i første omgang kursen mot Sverige, og deretter mot Nederland. I Sverige er det MC Collection Tidö Slott som står på programmet og i Nederland er det MotoGP-løpet på banen utenfor Assen siste helgen i juni som trekker. Å kjøre motorsykkel har bestandig vært en glede for meg, og det skal det fortsatt være uansett pandemi og monomane angrep på forbrenningsmotoren fra rabiate miljøvernere. Heretter bruker jeg ordet glede.

Husqvarna er selvsagt godt representert hos MC Collection.

Glede 1 – MC Collection:

MC Collection har jeg fulgt siden samlingen etablerte seg i Rottneros i Värmland, for deretter å flytte til Sollentuna utenfor Stockholm i 2010, frem til den nå er å finne på Tidö Slott ikke langt fra Västerås. I tillegg til at jeg har fulgt samlingen og skrevet om den i MC-avisa, har jeg vært så heldig at jeg har fått treffe mannen bak samlingen, Christer Christensson, og hatt interessante samtaler med ham. MC Collection er ikke en tilfeldig samling motorsykler. Årets sesong starter lørdag 10. april. Ta en tur til Tidö Slott i løpet av 2021, så får du se en av verdens fremste private samlinger i usedvanlig flotte omgivelser.

MotoGP-banen i Assen er en vaskeekte motorsykkelbane. Frem til 2006 var banen over 6 km lang, men er nå kuttet ned til 4,2 km. Den er lett tilgjengelig og svært publikumsvennlig med moderate billettpriser.

Glede 2 – MotoGP-løpet i Assen:

MotoGP-løpet på banen i Assen har vært et høydepunkt for meg i mange år. Assen ligger ikke mer enn en dags reise fra Østlandsområdet eller ca. 120 mil litt avhengig om du velger å kjøre fergefritt eller ikke. Det er den banen i MotoGP-sirkuset som ligger lettest tilgjengelig fra Norge. Løpet i Assen har vært på kalenderen helt siden 1949, og banen er en av de få banene som faktisk er laget som en bane for motorsykkelracing og ikke en Formel 1-bane som benyttes til motorsykkelracing. En av grunnene til å dra ditt i år er at det sannsynligvis er den siste sesongen Valentino Rossi kjører i MotoGP. Valentino Rossi har blitt en legende og er fremdeles sportens største karakter og publikumsmagnet. Ingen har spredd så mye glede i løpet av en svært lang karriere som ham.

Assen er mer enn MotoGP. Området rundt Assen er idyllisk og gjennomskåret av kanaler, sykkelstier og smale veier og dandert med småbyer. Nederland er tett befolket, men det merkes ikke her på landsbygda.

Glede 3 – Kulelynets krøniker vol. 1:

Glede 3 er forfriskende upåvirket av pandemien og det grønne gnålet. De som har fulgt med i MC-avisa har med ujevne mellomrom fått ta del i «Kulelynets» påfunn og forhåpentligvis fått seg en god latter. Jeg har blitt spurt om jeg har planer om å samle historiene i en bok. Hittil har det blitt med tanken, men nå kommer «Motorsyklisten fra helvete» og et utvalg av de andre historiene pluss nye upubliserte beretninger mellom to permer.

Et utvalg av de elleville historiene om «Kulelynet» kommer i bokform til høsten. Her er vår mann i fint driv på Store Ringvei med «Fido» bikkja til fru Hansen som burkslav.

Sammen med Anders Eidevik arbeider jeg med å ferdigstille manuskriptet, og vi tar sikte på å lansere boka under høstens Touringtreff på Beitostølen. Det er ikke mange av oss som har greid å sette fast forhuden i glidelåsen på skinndressen. Kulelynet greide det! I boka får du vite hvordan det gikk både med forhuden og Kulelynet.

Annonse
Annonse