ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Intervju med tre ivrige MC-elever

God føreropplæring på kjøreskolene er den beste starten på et langt og lykkelig MC-liv. Møt Hanna Pedersen Roterud, Muhammad Abid Hassan Al-Hussian, og Sigrid S

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

God føreropplæring på kjøreskolene er den beste starten på et langt og lykkelig MC-liv. Møt Hanna Pedersen Roterud, Muhammad Abid Hassan Al-Hussian, og Sigrid Skjervøy, som alle gleder seg til å ta fatt på livet som motorsyklister!

Tekst og foto: Anders Eidevik.

Først publisert i MC-avisa nr. 8-20.

Verken Hanna Pedersen Roterud eller Sigrid Skjervøy er fremmed for motoriserte tohjulinger. Nå er de godt i gang med å ta MC-lappen!

God opplæring er en forutsetning for MC-miljøets rekrutering og at «motorsyklisme» som hobby får vedvare. Jeg tok selv MC-lappen hos Tom Melby og gjengen på AB Trafikksenter på Stovner i Oslo, og dro innom en tur for å intervjue noen elever i årets kull. Det er alltid gøy å prate med folk som viser genuin entusiasme overfor det de driver med – særlig når tematikken er motorsykkel – og entusiasmen var til å ta å føle på hos de tre elevene jeg møtte.

En barndomsdrøm å kjøre motorsykkel:

Hanna Pedersen Roterud (16) har kjørt motocross siden hun var liten, og hun har alltid hatt en drøm om å ta MC-lappen, og nå er hun i gang med opplæringa på A1.

– Det å være under MC-opplæring har vært gøy til nå, og jeg synes jeg har kommet langt på kort tid. Både mamma og pappa vil at jeg skal ta lappen. De har begge kjørt MC før, men så solgte de gatesyklene sine for noen år siden og kjøpte bil. Jeg tror de kommer til å kjøpe sykkel når jeg har lappen, slik at de kan kjøre med meg, forteller Hanna.

Hanna Pedersen Roterud gleder seg til den friheten det vil være å ha A1-lappen i boks.

Hanna forteller at hun allerede har bestilt en 2020-modell MT-125, men har måtte vente på sykkelen på grunn av Yamaha-fabrikkens Korona-nedstengning. Hun ser for seg å oppgradere til A-klasse og større sykkel etter hvert, og mener at flere bør ta motorsykkellappen i ung alder. På spørsmål om hva hun gleder seg mest til med å kunne kjøre MC på vei, sier hun:

– Jeg og en venninne har planlagt å kjøre mye rundt sammen. Vi gleder oss til å for eksempel kunne kjøre til strender rundt omkring og dra på dagsturer.

Endelig i gang med MC-opplæringa:

Muhammad Abid Hassan Al-Hussian (27) var innom AB Trafikksenter flere ganger da de hadde stengt grunnet pandemien, for å høre om når de skulle åpne igjen. Og så snart det var åpent, var han i gang med MC-opplæringen.

Han har allerede en 2000-modell GSX-R klar. Muhammad Abid Hassan Al-Hussian er naturligvis gira på å få tatt lappen.

– Jeg liker fart og spenning, og den friheten du har i motorsykkel, har du ikke i bil. Jeg startet egentlig for to år siden med MC-lappen ved en annen trafikkskole, men har utsatt fortsettelsen flere ganger. Nå har alle andre i vennegjengen kjøpt seg «R»-motorsykkel, så nå må jeg bare få tatt lappen selv, sier Muhammad.

Sykkelen har han skaffet seg allerede, en 2000-modell GSX-R. På spørsmål om hva han synes om det å være under opplæring, svarer Muhammad: – Det er kult, fordi jeg får god pedagogisk hjelp, og vi sitter og snakker mye om kjøringen. Det er individuell opplæring, og kjøreskolen tilpasser seg hver enkelt elev. Det synes jeg veldig bra. Jeg har tatt teoriprøve og har hatt cirka 12 kjøretimer, så det er ikke så veldig mye som gjenstår nå.

Har savnet MC i elleve år:

Sigrid Skjervøy (41) hadde motorsykkel da hun bodde i Texas for noen år tilbake. MC-opplæringen der var mildt sagt mangelfull sammenlignet med den norske, og hun kan derfor ikke kjøre motorsykkel i Norge med den texanske MC-lappen på innerlomma. Hun fikk heller ikke overført billappen i tide da hun flyttet tilbake til hjemlandet etter USA-oppholdet.

Tidligere kjørte Sigrid Skjervøy en Sportster 883 i USA, og har nå savnet MC i elleve år!

– For 11 år siden byttet jeg ut motorsykkelen med min førstefødte. Da fikk jeg ikke kjørt noe særlig på den, og da han var fem måneder gammel, ga jeg opp motorsykkelen og kjøpte meg en større bil i stedet for. Da jeg kom til Norge tenke jeg at jeg kunne ta kollektiv, men det ble faktisk litt vanskelig etter at jeg fikk en unge til. Så da tok jeg billappen på AB Trafikksenter, med grunnkurs og hele pakka, og det gikk jo greit og fint. Men jeg har jo savnet motorsykkel i elleve år. Derfor ringte jeg og spurte midt i den verste Koronakrisen om når det kunne bli en runde med MC-opplæring igjen. Kjøreskolen tok kontakt så fort det ble åpnet opp igjen, og jeg fikk kastet meg på, forteller Sigrid.

Hun kjørte en Harley-Davidson Sportster 883 i USA, og det er denne modellen hun sikler på nå. – Det er denne sykkelen som sitter i kroppen fortsatt. Jeg leter etter knappene på kjøreskolesykkelen jeg kjører nå, akkurat som om det skulle vært en Sportster, så det kan hende det er den jeg skal ha, sier Sigrid. På spørsmål om det er andre modeller fra H-D eller andre produsenter som er aktuelle, svarer hun med et kontant ”nei!”

Jeg spør Sigrid om hva hun har savnet mest med det å kjøre MC, og får til svar:

– Bare å ikke kunne tenke på noe annet, ikke kunne gjøre noe annet samtidig. Det å ta seg fem timer og prøve å kjøre en eller annen vei og prøve å kjøre seg bort – man kommer jo alltid fram ett eller annet sted. Bare nyte veien og vinden og lydene og trafikken, forteller Sigrid.

MC-avisa ønsker Hanna, Muhammad og Sigrid lykke til med MC-karrieren!

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse