Annonse
Annonse
MC-avisa

Ingenting å skjule

Sak: Classic Run i Bergen, til inntekt for nystartete Men's Shed i Norge. Lokasjon: Team MC Bergen. Arrangører: Team MC Bergen, MC+, Henning H. Dyrkolbotn, Menn i Skjul og WIMA Norway 29.08.2020 Av: Anette G. Sundsbak, visepresident WIMA Norway. Arrangørene (f.v.): Eli Johanne, Henning, Anette, Sigurd, Ole Morten og Liv-Heidi. (Foto: Jone Haakonseth) Ganske nylig er Menn i Skjul (Men's Shed) startet opp i Norge. Organisasjonen jobber for å bedre menns mentale helse ved hjelp av utradisjonell

Publisert:

Sak: Classic Run i Bergen, til inntekt for nystartete Men's Shed i Norge.

Lokasjon: Team MC Bergen.

Arrangører: Team MC Bergen, MC+, Henning H. Dyrkolbotn, Menn i Skjul og WIMA Norway

29.08.2020

Av: Anette G. Sundsbak, visepresident WIMA Norway.

Arrangørene (f.v.): Eli Johanne, Henning, Anette, Sigurd, Ole Morten og Liv-Heidi. (Foto: Jone Haakonseth)

Ganske nylig er Menn i Skjul (Men's Shed) startet opp i Norge. Organisasjonen jobber for å bedre menns mentale helse ved hjelp av utradisjonelle og forlokkende lavterskeltilbud. Internasjonalt har Men's Shed holdt på i mange år, i mange land. Tanken er å opprette samlingssteder hvor menn kan møtes uten forpliktelser eller fast agenda. Statistikken forteller dessverre at en del menn har det litt tynge enn vi skulle ønske. Og det er ikke til å stikke under en sto, at mange menn er mindre flink enn damene til å snakke om det som plager dem. Etter årevis i gaming-stolen, etter en skilsmisse eller andre tunge ting, er det flere som ikke finner en god plass å sosialisere uten at det stilles for rigide krav.

Menn i Skjul oppretter permanente samlingssteder hvor en «ordensmann» holder åpent hus noen ganger i uken, der man kan komme og prate eller mekke i stillhet, eller helst begge deler. Hjelpe eller få hjelp, uten at det er sagt hvem som hjelper hvem. Styrelederen i Menn i Skjul, Sigurd Fürstenberg Tillisch sier: «Menn snakker bedre skulder ved skulder, enn ansikt til ansikt». Og understreker at sofa og kaffe er et like godt alternativ som søylebor og dreiebenk.

Styreleder Menn i Skjul, Sigurd Fürstenberg Tillisch. (Foto: Anette G. Sundsbak)

Som alle gode tiltak, krever også manneskjul penger for å komme i gang. Derfor arrangerte Ole Morten Schau fra MC+, Henning H. Dyrkolbotn som customiserer motorsykler og WIMA (Women's International Motorcycle Association) Norway, sammen med Team MC Bergen, et Classic Run, for å sparke i gang startkapitalen. Det var med fryd og glede at WIMA Norway valgte å støtte et slikt arrangement. Vi damene er jo avhengige av at gutta har det bra, for at vi selv skal ha det bra. Vi heier på mennene, og hvilken bedre anledning til å vise dette i praksis.

WIMA stilte damesterkt. (Foto: Jone Haakonseth)

I Team MC sine lokaler i Åsane utenfor Bergen ble det holdt åpent hus lørdag 29. august. Team MC stilte med mat og drikke, samt donasjoner i form av flotte gaver til auksjon. Innehaveren av Team MC Bergen, Liv-Heidi Osland er aldri tung å be når det gjelder ideer som gir motorsykkelmiljøet god omtale og enda større og bedre fellesskap. Budrundene på auksjonen gikk friskt, godt hjulpet av auksjonarius Jørgen Bjelland, trafikklærer fra Team Trafikkskole, med en fantastisk innlevelse.

Auksjonarius Jørgen Bjelland. (Foto: Anette G. Sundsbak)

Alle de involverte i arrangementet fikk si sitt foran et lydhørt publikum. WIMA Norways president, Eli Johanne Stene applauderte både tiltaket og de andre arrangørene, og la frem en skisse for WIMAs eventer utover høsten og vinteren. Det blir mer av både foredrag og andre samlinger, hvorav flere er åpent for nettopp også gutta.

Så var det ble klart for avduking av Henning H. Dyrkolbotn sitt siste bygg, «Conquistador». Denne gangen er ikke sykkelkonstruksjonen like ekstravagant som det Dyrkolbotn vanligvis er kjent for, men så tok han det så visst igjen i det som var hovedelementet denne gangen; lakken. Adolfito Martinez fra Mexico har stått for kunstverket. Forøvrig en venn og samarbeidspartner som Henning på sitt sedvanlige vis skaffet seg via en tilfeldig prat på en MC-tur. Hele prosjektet er inspirert av et tilsvarende møte, mellom Henning og Majo Pazmino fra Ecuador, som han traff ved et utsiktspunkt på Vikafjell. Dette ga Henning innblikk i, og inspirasjon fra en annen kultur.

Conquistador foran, auksjonarius bak. (Foto: Anette G. Sundsbak)

Kunstarbeidet er klarlakkert, for ikke å si lagt glasur på, av Jørgen Slengesol. Kunstnerne selv kaller sykkelen «glad», og det så ut til å gjenspeile seg i ansiktene på tilskuerne som smilende rev frem mobilkameraene sine. Ekte latinske farger og livsglede, passende for anledningen. Bjørn Kvamme har produsert og montert logoene på sykkelen, og det eksklusive podiet er det snekker Øivinn Lyngvær som har stått for.

Felles innsats - felles glede. (Foto: Jone Haakonseth)

Som seg hør og bør, var det også oppfordret til å gå «all in» i forhold til det klassiske under runnet. Selv om ikke alle hadde lyst eller anledning til å kle seg ut/opp, var det flere eksempler på at motorsyklister kan ha et stilfullt alter ego på lur. Både rockere og revejakt. Oppstilt etter alle kunstens regler, gled nesten 40 motorsyklister ut porten fra Team MC og kjørte den gamle hovedveien inn til Bergen sentrum, hvor det var en kort fotoseanse - foran Statsraad Lehmkuhl, naturligvis - før endestoppet ved Tollbodkaien, med fellesbilde. Job well done, we´ll be back!

For de som måtte lure, er Menn i Skjul en apolitisk, livssynsnøytral og ikke-kommersiell organisasjon.

Du kommer i kontakt med dem via styreleder Sigurd Fürstenberg Tillisch 93656484 eller Facebooksiden Men's Shed Norway.

Dersom du ser deg råd til å støtte opp om Menn i Skjul, kan man være medlem for 200,- per år. Støttemedlemmer betaler 100,-

De er naturligvis også mottakelige for donasjoner. VIPPS 617040. Kontonummer 1506.46.01900

Annonse
Annonse