Annonse
Annonse
MC-avisa

Image is everything – Cruising med Triumph er imidlertid veldig mye mer enn det

Syklene ble levert av AMD motorsykler i Oslo.

Syklene ble levert av AMD motorsykler i Oslo.

Cruising-segmentet er på langt nær det største segmentet i Norge, men utvalget av sykler er stort, komforten er enda større og opplevelsene likeså. Triumph har en lang historie med retro- og cruisermodeller som virkelig har bitt seg fast i folks hjerter de senere årene.

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2021 kl 10:05

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl.

Til sammen dro disse to maskinene ca. 250 hk og 330 Nm, hvilket helt klart er av det heftige slaget. De to modellene kommer altså fra samme familie, men betjener nok to litt forskjellige markeder og vi hadde lyst til å avklare om dette er et reelt alternativ til for eksempel de store touring- og adventure-modellene som selger mye av i dagens marked!

Triumph Bonneville Bobber 1200 er fortsatt ikke oppdaget av det norske folk:

Bonneville Bobber 1200 hører nok egentlig hjemme i café/retro-segmentet og er nok egentlig ikke en cruiser, men den fungerer likevel godt til det på norske veier. Det er egentlig helt uforståelig at denne modellen ikke har blitt mer populær enn den er i Norge! I Skandinavia ellers selger denne modellen som hakka møkk og er nesten vanskelig å få tak i. Modellen har gode lasteløsninger i skinn som ikke er for kostbare og gjør den godt egnet til turkjøring. For egen del må jeg si at dette er en av de beste og mest sjarmerende motorsyklene jeg vet om, og jeg sier aldri nei nå jeg får muligheten til å kjøre en.

[Video mangler etter import...]

Motoren på 1200 cc leverer 78 hk og hele 106 Nm, og originalanlegget leverer en maskulin, fløtemyk tenor-lyd som jeg bare elsker. Jeg digger at tenningsnøkkelen sitter på siden bak den ene sylinderen, helt i tråd med sykkelens rampete og fårete design. Det 19 tommer store forhjulet spiser dårlig underlag og leverer rene og presise svingkurver til førerens store glede og hengivenhet. Sittestillingen er himmelsk (for en fører på 174 cm) og jeg får lyst til å kjøpe en ny hver gang jeg kjører en!

Modellen kom tidligere i to modeller, hvorav Bobber Black hadde et fetere forhjul og doble bremseskiver foran. Dette designet tilførte Bobber Black-modellen ytterligere 9 kg ekstra foran, hvilket gjør at jeg personlig foretrekker den opprinnelige standardmodellen som er avbildet. Dette er selvfølgelig en smakssak, men jeg digger altså denne sykkelens motor, ergonomi og styregeometri. Denne finnes det faktisk noen overliggere hos AMD.

Triumph Rocket III GT – big boys, big toys het det før i tiden!

Det er det jo ikke stuerent å si lenger, jentene kjører nemlig også slike kjemper i dag, og det er dritkult. Denne modellen sin historie går helt tilbake til 1998 og var til å begynne med nærmest å betrakte som et innovasjonsprosjekt for Triumph. Markedet likte imidlertid ikke det utradisjonelle designet på sykkelen som skulle utfordre Gold Wing og de store Harlyene. Men triumph har gjennom et par tiår funnet ut av dette, og dagens modell er en heftig opplevelse som virkelig får folk til å sperre øynene opp for ekvipasjen!

Den presise kjempen på 2458 cc leverer 165 hk og hele 221 Nm, hvilket er så kraftig at vanskelig kan beskrives, men heller må oppleves. Denne teknologiplattformen er så bra og nydelig at du fort glemmer at du kjører rundt på en stor og kraftfull cruiser som må behandles med respekt. Styregeometrien er nemlig så festlig at du lett kan glemme at du faktisk har med deg mye masse og svært mye effekt, og jeg måtte flere ganger minne meg selv på at jeg faktisk kjørte en cruisere og ikke en sportssykkel. Sykkelen er super-kul, avsindig komfortabel og en fryd å kjøre. Stoppene på bensinstasjonene ble ofte veldig lange fordi vi måtte betjene vitebegjærlige skuelystne, ja til og med eldre damer! Tech-sheeten på denne sykkelen er like spesiell som den er omfattende. Triumph har gjort en aldeles strålende jobb med å sy sammen helheten som på mange måter kan betjene både sport, touring og cruise segmentene – og alt under fellesnevnerne til et fett image!

Samme fabrikant, to forskjellige sykler i beslektede segment, til forskjellige priser, men du verden for noen maskiner. Vårt lille forsøk bekrefter så absolutt at disse syklene kan produsere mint like flotte opplevelser og kjøreglede, og fordi du sannsynligvis vil kjøre litt roligere, vil du kanskje også få større glede av turen din!

Annonse
Annonse