ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Hvil i fred, Bruce Brown

Mannen som skapte den kanskje beste MC-filmen som noen gang er laget – On Any Sunday – er gått bort i en alder av 80 år. Bruce Brown sto for både idé, manus og regissering, og takket være et sammentreff av heldige omstendigheter var filmen sterkt medvirkende til å endre vanlige folks oppfatning av det å kjøre motorsykkel. Filmen ble sluppet i 1971 og traff midt i blinken hos eventyrlystne babyboomere som hadde midler, lyst og landområder til disposisjon. Filmen bidro mye til at det ble sosialt a

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Mannen som skapte den kanskje beste MC-filmen som noen gang er laget – On Any Sunday – er gått bort i en alder av 80 år. Bruce Brown sto for både idé, manus og regissering, og takket være et sammentreff av heldige omstendigheter var filmen sterkt medvirkende til å endre vanlige folks oppfatning av det å kjøre motorsykkel. Filmen ble sluppet i 1971 og traff midt i blinken hos eventyrlystne babyboomere som hadde midler, lyst og landområder til disposisjon. Filmen bidro mye til at det ble sosialt akseptabelt å kjøre MC i middelklassen, og den var med på å drepe myten om at motorsyklister var bråkmakere som samfunnet hadde grunn til å frykte. I 1972 ble On Any Sunday nominert til Oscar som beste dokumentarfilm.

Filmen viste med forlokkende klarhet hvor gøy det kan være å kjøre motorsykkel, og den inspirerte mange nybegynnere til å nyte livet på to hjul. Klipp fra 1970 Grand National-serien med Mert Lawill og sluttscenen, hvor Steve McQueen (som ble overtalt til å finansiere prosjektet) kjørte Husqvarna offroadere sammen med offroadlegenden Malcom Smith på en sandstrand utenfor Camp Pendleton marinebase ved Stillehavskysten, malte et bilde av motorsykkel som en spennende og interessant aktivitet.

Arven etter Bruce Brown lever fremdeles i hjertene til mennesker over hele verden som, takket være hans legendariske film, får øynene opp for hvor mye motorsykkel har å tilby.

Hvis du ikke har sett den: Kjøp den og nyt et mesterverk i portrettering av vår favoritthobby – samtidig som du sender en takk til Bruce Brown for hans bidrag til å gjøre motorsykkelkjøring til noe som er oppfattet som verd å bruke tid på.

Hvil i fred, Bruce Brown.

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse