ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Husqvarna 701 Enduro LR (long range) – dette er kule greier

Husqvarna har produsert motorsykler siden 1903, men begynte først å produsere egne «in-house» i 1910. Fabrikanten har siden da produserte mange legendariske modeller, og de var inntil noen år siden mest kjent for å rule på toppen i cross- og endurosegmentet. Men med Nuda 900 og senere Svartpilen og Vitpilen fikk merket et voldsomt oppsving og tok grepet om gata. Husqvarna har gjennom en årrekke produsert kjøreglede i bøtter og spann, og det til veldig fornuftige priser. På høstens EICMA-messe i

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Husqvarna har produsert motorsykler siden 1903, men begynte først å produsere egne «in-house» i 1910. Fabrikanten har siden da produserte mange legendariske modeller, og de var inntil noen år siden mest kjent for å rule på toppen i cross- og endurosegmentet. Men med Nuda 900 og senere Svartpilen og Vitpilen fikk merket et voldsomt oppsving og tok grepet om gata. Husqvarna har gjennom en årrekke produsert kjøreglede i bøtter og spann, og det til veldig fornuftige priser. På høstens EICMA-messe i Milano lanserte Husqvarna konseptet 901 Norden som merkets kommende touring- og adventurebidrag, og fikk nok en gang markedet til å måpe av beundring og begeistring.

Så kommer altså 701 Enduro LR som er bygget for enduro og adventurekjøring for de som liker raske, smidige og lette materiell. Sykkelen bygger på den svært så populære 701 Enduro-modellen, men har fått en serie av oppgraderinger på komponentnivået.

Inspirert av KTM sin 790 Adventure har også Enduro LR fått to utvendige ekstratanker på til sammen 12 liter. Tankene henger vertikalt på sykkelen og drar tyngdepunktet ned mot senterpunktet av sykkelen, og de er med på å gi en total rekkevidde på nesten 500 km med pur moro.

Den ensylindrede motoren på 693 cc yter 74 hk, og det blir ganske friskt med en egenvekt på skarve 154 kg, en forfriskende kort akselavstand, et 21 tommers forhjul og 18 tommer bak. På komponentsiden merker vi oss at Enduro LR er satt opp med:

• To kjøremodus, en for enduro og en for gatekjøring

• Quickshifter og blipper for clutchfri og rask giring (Husqvarna Easy Fhift)

• Bosh cornering ABS

• Lean angle sensitive traction control

• Trellis ramme i stål

• 48 mm justerbare WP XPLOR dempere foran

• Monoshock WP XPLOR bak med 250 mm vandring

• Forsterket og lettere svingarm i aluminium

Hovedtanken ligger i seterammen og bidrar til sentrering av vekten og en fin balansering av sykkelen. Dette ser rett og slett utrolig morsomt ut, og vi er ikke forundret over at Cross Centeret Snellingen i Oslo har solgt fem eksemplarer allerede. Alle modellene til Husqvarna er fint priset i Norge, og Enduro LR kan du erverve for knappe 138.000 kroner, gitt at du ikke somler for lenge, for disse syklene kommer garantert til å få ben å gå på. Du kan også få kjøpt enkle lasteløsninger og en enkel vindskjerm som kan være grei å ha på lengre turer. Dette blir utvilsomt et sjarmtroll som kommer til å skape mye moro i rampeklassen.

Løp og kjøp er rådet fra oss.

PS: Det er bare to (!) Husqvarna-forhandlere i Norge: Nevnte Snellingen i Oslo og Ride Bergen.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

#Nyhet

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse