ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Høydepunkter fra Juleferien i Vietnam

En motorsykkeltur til Vietnam kan anbefales på det varmeste. Vi hadde sett på kartet at det var mye fjell i de nordlige områdene, og det betyr som regel mye svinger. Vi fikk rett, denne landsdelen hadde mye å by på og stor variasjon. Tekst: Kyrre Hagen. Foto: Kyrre Hagen og Anh Doung. Vi hadde jula tilgjengelig og valgte å leie med oss guide for å få det beste ut av de dagene vi hadde tilgjengelig. Dette ble vi godt fornøyd med. Stort sett lå dagsetappen på 180 km, noe som er tilstrekkelig n

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

En motorsykkeltur til Vietnam kan anbefales på det varmeste. Vi hadde sett på kartet at det var mye fjell i de nordlige områdene, og det betyr som regel mye svinger. Vi fikk rett, denne landsdelen hadde mye å by på og stor variasjon.

Tekst: Kyrre Hagen.

Foto: Kyrre Hagen og Anh Doung.

Vi hadde jula tilgjengelig og valgte å leie med oss guide for å få det beste ut av de dagene vi hadde tilgjengelig. Dette ble vi godt fornøyd med. Stort sett lå dagsetappen på 180 km, noe som er tilstrekkelig når du samtidig skal ha tid til å se landet. Vi fikk kjøre alt fra stier til asfaltveier. Guiden testet oss litt for å finne nivået, og deretter tilpasse veivalgene. Han tok oss ut på de mest krevende partiene, og vi hadde det utrolig artig. Stikjøring og elvekryssning med bambusflåte var av de største høydepunktene.

Overnattinger:

Innkvarteringen var en blanding av "Homestay" og hoteller. Du kan ikke sammenligne med standarden hjemme. De hyggeligste overnattingene var på "Homestay", her ble vi en del av familien.

Maten:

Er du villig til å prøve, er dette virkelig en mulighet til å forsøke ny og uvant mat. Vi spiste silkeormer, gresshopper og griseinvoller. Det er mye god vietnamesisk mat, og det serveres ofte risbrennevin til.

Syklene:

Det er de små syklene som gjelder i Vietnam. Vi leide Honda CRF250L, og hadde stort sett de største syklene over alt. Våre sykler var dessverre dårligere stand enn hva vi var lovet. Guiden vår mente at det er Honda som gjelder, da dette er de syklene det er enklest å få deler til. 250-ene er lette og kommer seg bra form uansett underlag.

Kostnader:

Flybilletter kom på kr 9.500 pr. person.

Hotell tre netter i hovedstaden Hanoi, kr 1.200.

Motorsykkel inkludert guide, overnattinger og alle måltider, ca. 180 USD pr. døgn.

God tur!

Bilder fra turens høydepunkter:

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse