ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Høring: Farlige fartsforskjeller på motorvei bør reduseres

Statens vegvesen sender i dag på høring forslag til enkelte endringer i hastighetsreglene ved kjøring på motorvei og motortrafikkvei. Målet er å redusere fartsforskjeller mellom ulike kjøretøy. Forslaget består av tre deler.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2021 kl 15:34

Pressemelding fra Samferdselsdepartementet:

– At ulike kjøretøy kjører i veldig ulike hastigheter, kan skape trafikkfarlige situasjoner. Blant annet kan det føre til farlige forbikjøringer og påkjørsler bakfra. Derfor ønsker vi å se på ulike tiltak for å få mest mulig lik fart på høyhastighetsveier, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Statens vegvesen sender i dag på høring forslag til enkelte endringer i hastighetsreglene ved kjøring på motorvei og motortrafikkvei. Målet er å redusere fartsforskjeller mellom ulike kjøretøy. Forslaget består av tre deler:

For å få rett til å kjøre med tilhenger i fart over 80 km/t, foreslås det etablert en egen ordning – Tempo 100-ordning – etter dansk/tysk modell, og med tilsvarende krav om blant annet teknisk godkjenning og periodisk kjøretøykontroll av tilhenger, og krav til trekkende bil og sammenkoblingen mellom bil og tilhenger.

Klikk her for å se hele høringen på vegvesen.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse