Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

MC-salget januar–juni 2022:

Honda og Yamaha på toppen!

Yamaha kommer nå med flere og flere sykler til Norge. Her representert med nyheten R7.

Yamaha er størst i juni måned på tung MC-statistikken når det gjelder nysalg. Yamaha solgte 245 stk, foran Honda på 187 stk, BMW på 157 stk og KTM på 128 stk. Honda har nå nådd firesifret antall i år og troner på toppen med 1054 nyregistreringer.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2022 kl 15:40

Fra januar til mai 2022 (unntatt firehjulinger). Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken AS. Forbehold om feil.


Det begynner nå å bli tomt på lageret hos Honda-importøren Kellox AS, som nå får samme eier som Suzuki-importøren Erling Sande AS (se side 74). Yamaha begynner nå å få flere 22-modeller inn til sine forhandlere, «litt» sent, men bedre tilgang på modeller og det at Honda sliter med leveringer, betyr nok at Yamaha kommer til å trone på toppen av salgslistene når året er over. Det er en solid nedgang på 30 % for både BMW og KTM. Her har nok leveringsproblemer mye av skylden. Triumph fortsetter sin oppgang og ligger på 5.-plass. Det er Royal Enfield og H-D som har den største prosentvise oppgangen første halvår.

Tilbakegangen i juni var på 22,4 %, dette betyr at den totale tilbakegangen på tung MC er på 8,1 % første halvår. Det er BMW (29, 7 %) og KTM (29,6 %) som har den største nedgangen. Suzuki og Kawasaki sliter også med leveranseproblemer i år og har en tilbakegang på henholdsvis 20,4 % og 19,4 %.

Triumph blir større og større. De ligger nå som før nevnt på 5.-plass og kan vise til 379 nyregistreringer i år. Harley-Davidson har endelig våknet og har en oppgang på 51,0 %, men dette fra små tall. Husqvarna på 8.-plass har en oppgang på 17,3 %, og denne hadde vært mye høyere hvis fabrikken hadde klart å levere nok Norden 901.

Ducati holder stand og ligger på 6.-plass. Deres store nyhet DesertX har allerede lange ventelister. Indian er tilbake på topp 13-listen etter en bedre juni måned. Royal Enfield begynner å få et feste i markedet og kan nå skilte med et salg på 78 stk.

BMW var størst på tung MC i fjor, men i år sliter de blant annet med å levere nok F 750 og F 850-modeller til sine kunder.

H-D ligger på 9.-plass. Low Rider ST er blant årets nyheter.

Annonse
Annonse