ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Hero Speedbrain i Dakar Rally!

Hørt om det indiske merket Hero? Hvis ikke kan du unnskyldes for det, men Hero er faktisk en av verdens største mc-produsenter – kanskje den aller største. Tidligere het det Hero Honda, men etter at samarbeidet med Honda tok slutt har Hero stått på egne ben og stått godt. Det kom allikevel som en overraskelse for de fleste at Hero valgte å satse på Dakar Rally, men de valgte en god samarbeidspartner: Tyske Speedbrain. Sykkelen har en 450 ccm motor som tåler kontinuerlig turtall opp mot 12.000 –

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hørt om det indiske merket Hero? Hvis ikke kan du unnskyldes for det, men Hero er faktisk en av verdens største mc-produsenter – kanskje den aller største.

Tidligere het det Hero Honda, men etter at samarbeidet med Honda tok slutt har Hero stått på egne ben og stått godt. Det kom allikevel som en overraskelse for de fleste at Hero valgte å satse på Dakar Rally, men de valgte en god samarbeidspartner: Tyske Speedbrain.

Sykkelen har en 450 ccm motor som tåler kontinuerlig turtall opp mot 12.000 – ganske rått for en ensylindret 450! Fjæringen ivaretas av en 52 mm USD gaffel med 300 mm vandring foran og en Trax monodemper bak med vandring på 320 mm. To separate bensintanker gir et samlet volum på 29 liter og tørrvekten på sykkelen er bare 140 kg.

Hero har hyret to førere til å kjøre Dakar: Indiske C.S. Santosh og portugisiske Joaquim Rodrigues. Resultatet har hittil vært godt: Etter 6. etappe ligger Rodrigues på en absolutt akseptabel 11 plass, mens Santosh skaffer seg mer erfaring og ligger lenger ned på listen.

Når det gjelder hvorfor Hero velger Dakar, sier Heros direktør Pawan Munjal: "Motorsport er en naturlig utvikling for oss for det gir oss kunnskap og erfaring vi kan bruke til å markedsføre motorsykler med topp teknologi til våre millioner av kunder. I den senere tid har vi også utvidet vår globale tilstedeværelse kraftig, og vi har også gjort store fremskritt i R&D."

Vår spådom: Vi kommer til å se mye mer til Hero i løpet av få år!

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse