ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Henning is back in business!

Etter en veldig tung start på sesongen ser det ut til å endelig ha løsnet for Henning og den nye sykkelen. Pressemelding, Team Flathaug Racing. Mo i Rana for to uker siden endte opp med to løp fra sidelinjen med en sykkel som ikke ville starte, og ingen hadde trodd at Henning skulle komme tilbake på den måten han gjorde allerede på Karlskoga denne helga. På fredag kvalet han inn til en ikke så imponerende 11. plass til lørdagens løp, men han hentet seg litt inn igjen på den andre kvalen

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Etter en veldig tung start på sesongen ser det ut til å endelig ha løsnet for Henning og den nye sykkelen.

Pressemelding, Team Flathaug Racing.

Mo i Rana for to uker siden endte opp med to løp fra sidelinjen med en sykkel som ikke ville starte, og ingen hadde trodd at Henning skulle komme tilbake på den måten han gjorde allerede på Karlskoga denne helga.

På fredag kvalet han inn til en ikke så imponerende 11. plass til lørdagens løp, men han hentet seg litt inn igjen på den andre kvalen og fikk sjette startspor til løpet på søndag.

Løpet på lørdag ble avlyst grunnet styrtregn, så derfor ble begge kjørt på søndag. Henning hadde aldri kjørt sin nye Honda SP2 på regn før, og var ikke særlig optimistisk før warm up søndag morgen, spesielt med tanke på at han ikke fikk til å kjøre sin «gamle» CBR 1000 på regn i fjor. Warm up gikk derimot veldig bra, og en fornøyd og lettet Henning var nest raskest av samtlige i Superbike.

Regnet fortsatte, og det var tydelig at det kom til å bli et vått løp. Henning tok en dårlig start og ramlet fra 11. til 15. plass på den første runden. Deretter skjønte han at han kjørte mye fortere enn alle de andre og kjørte fra fører på fører med god margin. Endelig var selvsikre Henning tilbake! Han endte til slutt opp som nummer to i løpet, men som beste nordmann og tok derfor alle 25 poengene i NM. I tillegg var det første del av Nordisk mesterskap i helga, som det derfor ble en veldig overraskende god start på.

«Dessverre» tørket vannet helt opp i løpet at de neste to timene, så det ble et veldig varmt og klamt race. Henning startet altså fra sjette spor, tok en god start og var nummer fire etter første sving. Han mistet etter hvert de to plassene igjen, men holdt de bak seg godt unna fram til løpet ble rødflagget. Tre av førerne foran Henning krasjet, og han startet derfor som nummer tre i restarten. Han tok enda en god start og var raskt oppe på andreplass. Etter det kom den litt raskere Carl Berthelsen seg til slutt forbi, og Marius Ripel Jensen snek seg forbi på siste runde. Henning ble da nummer fire i løpet og tredje beste nordmann.

Henning er selvfølgelig strålende fornøyd med en søndag som gikk over all forventing. Han synes også det er veldig godt å ha godfølelsen på regn tilbake, noe han ikke har kjent siden Superstock 600 i 2016.

Sammendraget i NM i år er dessverre helt utenfor rekkevidde etter alle elektronikkproblemene, men å ta 41 poeng på én dag kjennes allikevel ikke så dumt. Fram til andre og siste del av Nordisk på Rudskogen i september leder også Henning faktisk sammenlagt sammen med Carl Berthelsen, så nå krysser vi fingrene for regn!

Neste løp for teamet blir SM på Falkenberg 18.–19. august, før siste løpshelg i år som blir NM- og Nordisk- finale på Rudskogen 15.–16. september. Nå bare gleder vi oss!

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse