Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

2023 Yamaha Off Road Competition models

Helt ny YZ450F

Snart er det 50 år siden Yamaha vant sitt aller første verdensmesterskap i Motocross, og overdet siste halve århundret har konkurranse-off roaderne fra Yamaha demonstrertvinneregenskapene sine ved å sikre seg nesten alle de store FIM Motocross- og US Supercross-titlene for 4-takts- og 2-taktsmaskiner.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2022 kl 11:40

Pressemelding fra Yamaha Motor Europe (redigert):

"I 2022 sikret Monster Energy Yamaha-fabrikkførerne Jeremy Seewer, Maxime Renaux (MXGP) og Jago Geerts (MX2) seg mange pallplasser i FIM Grand Prix – samtidig som Monster EnergyYamaha Star Racing-førerne har dominert i US Supercross der Eli Tomac vant 450SX-mesterskapet og Christian Craig vant 250SX West-tittelen.

I år demonstrerer Yamaha nok en gang engasjementet sitt innen alle områder av off road-konkurranser ved å presentere et av de største utvalgene av svært konkurransedyktigemotocross- og enduro-motorsykler – i tillegg til ungdomsmotorsykler som den legendariske PW50.

Sammen med de nye store oppgraderingene har 250cc, 125cc, 85cc og 65ccmotocrossmodellene og 450cc og 250cc endurosyklene fått en helt ny grafikk.

I 2023 har Yamaha fokusert på utviklingen av en helt ny YZ450F motocrossmaskin som både er lettere, raskere og mer lettkjørt, og den er designet for å leve opp til den stjernespekkede arven sin.

Helt ny YZ450F! Setter føreren først: A new path to the victorYZone.
YZ450F for 2023 er utstyrt med en ny, lettere og kraftigere motor samt et nyutviklet, lettchassis og et helt nytt ergonomisk karosseri, og representerer et stort skritt fremover for Yamahas flaggskip innen motocrossmaskiner.

På alle motorsykler må føreren og maskinen jobbe i harmoni for å oppnå optimal ytelse, ogdette gjelder særlig for crossere som krever konstant fl ytting av kroppsvekten underakselerasjon, nedbremsing og i svinger. En god off road-konkurransesykkel må fungere som enforlengelse av kroppen og tankene til føreren. Derfor begynte YZ450F-utviklingsteamet medhovedfokus på behovene og forventningene til føreren.

Helt ny YZ450F
Setter føreren først: A new path to the victorYZone
YZ450F for 2023 er utstyrt med en ny, lettere og kraftigere motor samt et nyutviklet, lettchassis og et helt nytt ergonomisk karosseri, og representerer et stort skritt fremover forYamahas fl aggskip innen motocrossmaskiner.
På alle motorsykler må føreren og maskinen jobbe i harmoni for å oppnå optimal ytelse, ogdette gjelder særlig for crossere som krever konstant fl ytting av kroppsvekten underakselerasjon, nedbremsing og i svinger. En god off road-konkurransesykkel må fungere som enforlengelse av kroppen og tankene til føreren. Derfor begynte YZ450F-utviklingsteamet medhovedfokus på behovene og forventningene til føreren.

Ny og mer intuitiv Power Tuner-app
I 2023 har Power Tuner-appen blitt oppgradert og har fått en intuitiv «Quick Tuning»-funksjonsom gjør det mye enklere og raskere å velge motoregenskapene man ønsker ved å skyve etrullefelt fra «Smidig» til «Aggressiv». Den nye appen omfatter også tilleggsfunksjoner, blantannet en rundetidtaker, rpm, drivstoff orbruk, hastighet og andre data. Den har også fått en sidemed ofte-stilte-spørsmål om demping. Dette hjelper YZ450F-eieren med å finne det besteoppsettet.

Tekniske høydepunkter
- En helt ny og lettere, slankere og mer kompakt 450cc-motor
- Forbedret lineær kraft i alle motorhastigheter, og økt maksgrense på turtall med 500 rpm
- Økt kapasitet for luftinntaket med 39 mm inntaksventiler
- Oppdatert 5-trinns girkasse og en ny, lett clutch
- Nytt dry sump-smøresystem
- 2,3 kg lavere total maskinvekt - 109 kg med full drivstoff tank
- Nydesignet bilateral bjelkeramme i aluminium med revidert stivhetsbalanse
- Oppdatert ventiler i demperne både foran og bak
- Ny, håndjusterbar kompresjonsdemping i gaff elen
- Slankere og mer kompakt karosseri som gir økt smidighet for føreren
- Flatere og smalere sete som gir større bevegelsesfrihet
- Nytt Traction Control-system med tre moduser
- Oppdatert Launch Control System
- Ny og mer intuitiv Power Tuner-app med hurtigjustering
- Ny rundetidfunksjon med mer
- Oppsettveiledning for suspensjon i FAQ-stil

Tilgjengelighet, fargealternativer og priser
Den nye YZ450F er tilgjengelig fra november 2022 og kommer i to fargealternativer: Icon Blue og Monster Black. YZ450F Monster Energy Yamaha Racing Edition har svart karosseri med blådetaljer, i tillegg til Monster Energy-grafi kk inspirert av racingsyklene på fabrikkteamet. Prisen kan variere avhengig av land. Ta kontakt med din Yamaha cross-forhandler for mer informasjon.

Yamaha motocross- og enduromodeller i 2023
Yamaha 2023 Off Road Competition-serien har et bredt utvalg av firetakts- og totaktsmodeller – fra den helt nye YZ450F til YZ65 – i tillegg til WR-F enduromaskinene.

Med utallige seire i MX2 Grand Prix og US Supercross – inkludert Maxime Renaux som vant VM iMX2 i 2021 – er både hastigheten og smidigheten til YZ250F legendarisk. Med Yamahas svært effektive motor med reversert topp og det lette aluminiumschassiset, er dette det rette valget av 250cc 4-takt for ambisiøse førere.

Det var innen 2-takt Yamaha virkelig ble kjent, og her er YZ125 og YZ250 blant de aller beste isine respektive klasser. Med en svært smidig håndtering og eksplosiv ytelse har disse lette motocrossyklene fått en massiv og lojal tilhengerskare blant 2-taktentusiaster.

Den nyeste YZ85 befester plassen sin som en av de ledende maskinene i klassen forungdomsracing – og med et rent racing-DNA gir YZ65 den aller beste introduksjonen tilmotocrossporten for nye førere.

Yamaha WR450F - og WR250F - endurosyklene fra Yamaha leverer fremragende ytelse og godsmidighet, og er utviklet basert på det vinnende motocross-maskineriet. De drar nytte avbestemte enduro-funksjoner som en girkasse med et bredt eff ektregister, reviderte inntaks- ogeksossystemer, unike kartleggings- og kjølesystemer og enda mer for å sikre en sterk ogtilgjengelig ytelse.

Yamahas TT-R kids bike-serie har en modell som passer for førere i alle aldre. TT-R50, TT-R110 og TT-R125 er drevet av pålitelige 4-takts luftkjølte motorer som er enkle å vedlikeholde, og gir mange år med familiemoro og varige minner. Og selvfølgelig er det den legendariske PW50 2-takt. Dette er den ultimate nybegynnersykkelen med helautomatisk girkasse, akseldrift og styremonterte bremsehåndtak. Rundt 400.000 eksemplarer er solgt, nettopp fordi dette har vært det beste valget for barn i 40 år!

Tilgjengelighet, fargealternativer og priser
Disse motocross- og enduromodellene leveres i Yamahas nyeste generasjon av Icon Blue-racingfarger med ny grafikk. De blir tilgjengelige fra og med juli 2022, og tilgjengeligheten varierer avhengig av modell.

YZ250F, YZ250 og YZ125 blir også tilgjengelige med Monster Energy Yamaha Racing Edition-spesifikasjonene, med svart karosseri med blå detaljer og Monster Energy-grafikk inspirert avYamaha-racingsyklene på fabrikkteamet.

Prisen kan variere avhengig av land, ta kontakt med den din Yamaha-crossforhandler for mer informasjon."

Annonse
Annonse