ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Harley-Davidson vs US Evironmental Protection Agency: 0–1

EPA har ilagt Harley en bot på ikke mindre enn 12 millioner dollar, alt er stort Over There..., fordi firmaet har solgt Screaming Eagle tuning device. Dette er en plugin modul som gjør at eierne av enkelte modeller kan modifisere motorparametre, noe som igjen kan gi økt ytelse OG økte utslipp. Enheten har vært tilgjengelig hos H-D forhandlere siden 2008, men Harley er beordret til å stoppe salget av den senest 23. august, og i tillegg blir de pålagt å kjøpe tilbake og ødelegge alle usolgte enhe

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

EPA har ilagt Harley en bot på ikke mindre enn 12 millioner dollar, alt er stort Over There..., fordi firmaet har solgt Screaming Eagle tuning device. Dette er en plugin modul som gjør at eierne av enkelte modeller kan modifisere motorparametre, noe som igjen kan gi økt

ytelse OG økte utslipp.

Enheten har vært tilgjengelig hos H-D forhandlere siden 2008, men Harley er beordret til å stoppe salget av den senest 23. august, og i tillegg blir de pålagt å kjøpe tilbake og ødelegge alle usolgte enheter fra forhandlere. H-D får også beskjed om å avvise alle garantikrav som måtte oppstå grunnet enheten. Totalt antas det at det er solgt 340.000 stk i løpet av de 8 årene den har været på markedet.

EPA hevder videre at Harley Davidson i løpet av årene fra 2006–2008 har solgt mer enn 12.000 sykler i USA uten at de hadde EPA godkjenning. Dette er modeller som ikke var inkludert i de opprinnelige godkjenningspapirene fra EPA.

Som et aldri så lite sidespark av det bisarre slaget er Harley pålagt å bidra med 3 millioner dollar til et regjeringsprosjekt som har til hensikt å bytte ut gammeldagse vedovner med mer moderne rentbrennende i lokalmiljøene i landet.

Harley innrømmer ikke skyld og sier i en uttalelse at de er sterkt uenig i regjeringens argumentasjon. Videre hevder de at enhetene det er snakk om ble laget og solgt utelukkende med tanke på bruk i konkurransesammenheng. HD sier også at de har solgt produktet i mer enn 20 år – med dekning i en godkjent regeltolkning som tillater salg av trimmingsutstyr til konkurransebruk – og at de oppfattet det slik at det var tillatt brukt under de omstendighetene.

Vår mening:

EPA skyter spurv med kanoner!

Og: Gjett om det blir gode priser på denne enheten på bruktmarkedet etter dette!!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse