ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Harley-Davidson Low Rider S, født på nytt med Softail-ramme

Den amerikanske erkeguru cruiser-produsenten presenterte 2020-modellprogrammet her forleden, uten de helt store overraskelsene. Men en gledelig nyhet er at den helbarske Low Rider S er tilbake, denne gangen med Softail-ramme. Tekst: Oddbjørn Myklebust. Foto: Harley-Davidson. Harley-Davidsons desidert største nyhet og gamechanger, LiveWire, visste vi allerede om, og vi ser ikke bort fra at det kan bli flere STORE overraskelser etter hvert som året 2020 etablerer seg. Men gledelig er det at Lo

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den amerikanske erkeguru cruiser-produsenten presenterte 2020-modellprogrammet her forleden, uten de helt store overraskelsene. Men en gledelig nyhet er at den helbarske Low Rider S er tilbake, denne gangen med Softail-ramme.

Tekst: Oddbjørn Myklebust.

Foto: Harley-Davidson.

Harley-Davidsons desidert største nyhet og gamechanger, LiveWire, visste vi allerede om, og vi ser ikke bort fra at det kan bli flere STORE overraskelser etter hvert som året 2020 etablerer seg. Men gledelig er det at Low Rider S er tilbake på modellprogrammet.

Low Rider S så dagen lys i 2016 og ble hovedsaklig designet av Dais Nagao, da som en Dyna-modell med doble synlige dempere bak. Dyna-konseptet ble vraket, men heldigvis var det noen av disse Dyna-modellene som levde videre på den nyutviklede Softail-rammen. Og nå følger Low Rider S.

Igjen er det Dais Nagao som har trukket i tråene, og man skal ikke la øynene hvile mange sekunder på 2020-utgaven før en kan konstatere at mye har overlevd rammebyttet. Selvfølgelig er den sort, helsort om du vil. Kun avløst av støpte felger i en mer gullaktig farge. Solosal, rett styre og en liten kåpe montert rundt frontlykta. En oppsett og image som nok ville fått selveste Jax i Sons of Anarchy til å bytte sykkel.

Artikkelen fortsetter under bildet.

For å gi den en mer sportlig preg har Harley satt på en oppned-gaffel i front. Fotpinnene er montert rett ut fra motorsenteret, som er noen cm lenger frem sammenlignet med Dyna-utgaven.

I senter står den nye Milwaukee-Eight-motoren, selvfølgelig den store utgaven på 114 kubikktommer som yter 155 Nm. Nå har Harley-Davidson av en eller annen grunn begynt å oppgi effekt, og denne leveres med 87 hestekrefter.

Tanken prydes med et nytt tankmerke, eller, merket er gammelt og kjent, tøft som tusan, og er med å tilføre et nostalgisk preg på en ellers bøllete råtass.

MC-avisa skal testkjøre denne og andre Harley-Davidson 2020-modeller i midten av september. Det blir fyldig rapport i nummer 10, så følg med!

#Nyhet #HarleyDavidson

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse