ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Harley-Davidson + Alta Motors = Sant

I kjølvannet av Harleys kunngjøring om at de har tenkt å satse elektrisk, kommer en oppfølgende nyhet. Selskapet har kjøpt en stor andel av Californiabaserte Alta Motors – en forholdsvis betydningsfull produsent av elektriske motorsykler. Planen er at de to selskapene skal samarbeide om å bygge første generasjon elektriske Harley-Davidson med tanke på lansering i 2019. Alta Motors tar med seg ganske mye inn i samarbeidet. Deres Redshift crossere og supermoto har allerede bevist hva de duger til

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I kjølvannet av Harleys kunngjøring om at de har tenkt å satse elektrisk, kommer en oppfølgende nyhet. Selskapet har kjøpt en stor andel av Californiabaserte Alta Motors – en forholdsvis betydningsfull produsent av elektriske motorsykler. Planen er at de to selskapene skal samarbeide om å bygge første generasjon elektriske Harley-Davidson med tanke på lansering i 2019.

Alta Motors tar med seg ganske mye inn i samarbeidet. Deres Redshift crossere og supermoto har allerede bevist hva de duger til når det gjelder ytelse, og selskapet har opplagt en del interessant teknologi å by på. Harley for sin del har et gigantisk internasjonalt forhandlernett, muligheter for storskala produksjon og en horde ihuga fans. Men, den eksisterende tilhengerbasen er vant til store motorer med mye lyd og sykler med klassisk design. Det er ikke gitt at de uten videre tar godt i mot en elektrisk sykkel, selv om det står Harley-Davidson på «tanken».

Det bekymrer likevel ikke H-D. De kommer til å fortsette å lage sykler den eksisterende kundegruppen kan godta. Den elektriske Harleyen er beregnet på å trekke inn nye kunder – dem som normalt aldri ville vurdert en H-D uansett. Harley er på jakt etter kunder som vil ha moderne maskineri: Twist & go-generasjonen som vil ha miljøeffekt kombinert med ytelse.

Med Altas ekspertise og Harleys muskler er det faktisk en mulighet for at de kan nå målet om å bli verdens ledende når det gjelder elektriske motorsykler – i hvert fall mål i antall solgte eksemplarer. Det er også en mulighet for at dersom Harley og Alta lykkes, vil de kanskje skape en etterspørsel som også gjør at andre produsenter blir med.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse