ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Har du planer om å kjøpe ny sykkel neste år?

Da må du følge godt med i timen nå! Markedet er nemlig i endring, og det er ikke gitt at alle forhandlere kan respondere på de som handler på impuls eller ikke planlegger anskaffelsen. Om det er pandemien som forårsaker dette vet vi ikke, men det er grunn til å tro at den utfordrende produksjonssituasjonen og økte transportkostnadene i containermarkedet har noe med dette å gjøre!

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2021 kl 14:10

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl.

Triumph-importøren har meldt til sine forhandlere at de ikke vil få flere sykler enn det den enkelte forhandler bestiller i høst. Dette vil bety at de som bestiller ny sykkel i høst vil være de som har prioritet når syklene kommer. Slik var det for de fleste merkene i år, og for oss journalister har det derfor ikke vært helt enkelt å få tilgang til nyeste modellene i år, da de gikk rett ut til de som hadde bestilt, selvfølgelig. Neste år kan du derfor risikere at sykkelen du ønsker rett og slett ikke er tilgjengelig i markedet neste år! Triumph-importøren har gitt klar beskjed om at de ikke vil sitte med sykler på lager, og det vil derav være vanskelig for forhandlerne å etterbestille når egne lager er tomme.

Geir Arnestad ved AMD Motorsykler i Oslo er den største Triumph-forhandleren i Norge og er også en av de største KTM-forhandlerne i Norge.

Dette er trolig ikke et særegent Triumph-fenomen, men så langt vi vet er det kun Triumph som har vært så tydelig på dette. Mye tyder nok på at også andre merker vil oppleve det samme! Markedet har helt klart endret seg gjennom pandemien, og vi har i år erfart at flere nye modeller som ble lansert denne våren først kommer nå. De mest populære modellene er derfor utsolgt for lenge siden, og noen nylanseringer har rett og slett ikke kommet. Men denne situasjonen kan på en annen side føre til at det blir flere 2021-modeller tilgjengelig i 2022, og disse kan derav avlaste den raskt økende etterspørselen noe. Men det sansynligvis hjelpe lite for de som ønsker en 2022-modell.

Alle som ønsker nye sykkel neste år anbefales derfor å bestille allerede i høst!

MC-pressen vet foreløpig ikke hvordan de forskjellige fabrikantene kommer til å lansere de nye modellene sine i år. Forrige høst ble det meste lansert på nett, og mange meldte at de ikke lenger ønsker å delta på de store internasjonale messene. EICMA-messen i Milano vil bli arrangert i år, men vi vet foreløpig ikke så mye om hvilke merker som kommer dit. Vi kommer til å følge med og melde ifra til leserne våre etter hvert som vi mottar informasjon, men vi anbefaler alle å følge godt med både på nett og holde kontakt med forhandleren. Vi oppfordrer alle som kan om å bestille så tidlig som mulig, for det er slett ikke sikkert at leveranseutfordringene blir noe bedre neste år! Vi forventer at interessen for motorsykkelen vil fortsette å vokse, og det vil heller gjøre denne situasjonen noe enklere.

Vårt klare råd er: «plan for passion and joy».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse