ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

H-D Roaster skriver et nytt kapittel i Sportster-historien

Pressemelding fra Harley-Davidson Nordic:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

"Ny Roadster-modell er strippet til ned til det essensielle i form og funksjon.

MILWAUKEE (18. april, 2016) – Den nye Harley-Davidson® Roadster™ hører like naturlig hjemme i det urbane landskapet som på svingete landeveier. Det gjennomførte og stilsikre utseende er formet av en nesten 60 år gammel stilarv, og skaper et sterkt visuelt inntrykk også når den står stille. Nye Roadster™ er strippet ned til de essensielle elementene – det som står igjen er en ren kjøremaskin.

"Helt siden introduksjonen i 1957 har Harley-Davidson Sportster vist at den er i stand til konstant nyutvikling, og den nye Roadster-modellen skriver et nytt kapittel i denne historien", forteller Harley-Davidson-direktør for styling Brad Richards. "Vi har sett at kundene våre tar Sportster i svært mange forskjellige retninger, et bevis på at Roadsterer et særdeles vellykket utgangspunkt for en rekke styling-sjangere. Intensjonen var å bygge en motorsykkel for entusiastene, en slank og kraftfull Sportster som skaper et tett bånd mellom fører og veien."

Den nye Roadster-modellen, presentert i Harley-Davidsons siste Live Your Legend-markedsføringskampanje, er et spennende tilskudd til Dark Custom-familien. Den har et minimalistisk design, inspirert av Classic Racing-motorsykler og trender hentet fra dagens nedstrippete sykler. Profilen er et minne om Sportster Racing-motorsykler fra 50- og 60-tallet.

"Vi ønsket å gi Roadster DNA-elementer fra KHR-modellene med høy ytelse fra midt i 50-årene, og også benytte elementer fra senere Sportstere tunet for drag-racing", sier Richards. "Disse syklene hadde skjermer som var kuttet inn til stagene, en liten drivstofftank og var strippet til det essensielle for å oppnå maksimal ytelse."

Til tross for sine sterke tilknytninger til tidligere modeller, leverer Roadster en fullverdig og moderne ytelse. Dette skjer med en optimal kombinasjon av nye felger og dekk tilpasset førsteklasses demping, og en luftkjølt 1200cc V-Twin-motor som leverer førsteklasses dreiemoment i mellomområdet. Offset-Split-felgene på 19 tommer foran og 18 tommer bak med 5-eikers støpt aluminium er utformet spesielt for Roadster og bidrar til den balanserte, atletiske holdningen.

"Felgene er inspirert av klassiske Laced-felger og er det mest intrikate støpte felgene vi noen gang har laget", sier Ben McGinley, industriell designer hos Harley-Davidson. "De flettede eikene skyter utover mot den andre siden av felgen, og skaper en dramatisk visuell effekt. Felgene er også svært lette i forhold til størrelsen, og dette bidrar til Roadsters ypperlige håndteringsegenskaper."

Roadsters opp-ned forgaffel er forsterket av ny 43 mm Cartridge-sylinder og tre-trinns fjæring, festet med robust styrekrone, og et bakre gassdemper med spolefjær og tre-trinns fjærer samt justerbar forhåndsbelastning. Disse tilbyr større opphengsvandring enn noen andre Sportster-modeller - 4,5 tommer foran og 3,2 tommer bak. Utmerket stoppekraft oppnås med doble 11,8 tommers flytende skiver på forhjulet. Roadster leveres med ABS-bremser som standard.

Roadster plasserer føreren i en aggressiv positur med et nytt, lavt styre og midtmonterte fotkontroller, som sentrerer førerens vekt over den klassiske Sportster-tanken på 12,4 liter.

I tråd med den nedstrippede stylingen hos Roadster, er bakskjermen skåret 1,5 tommer kortere enn tidligere kuperte Sportster-skjermer. Den sporede rembeskyttelsen og lydpotteskjermer etterligner lynhull boret gjennom sykkelkomponenter, og et enkelt instrument med fire tommers diameter nedsenket lavt foran de tredoble klemmene viser en strøken analog turteller med et innsatt digitalt speedometer. Bakre blinklys er montert direkte på skjermstagene. Nytt nummerskilt, ny baklysmodul og et skrånende setedesign gir bakre del av sykkelen et tett og stilrent utseende.

"Setets profil flyter inn i den svært korte bakskjermen", sier McGinley. "Dekselet har en rekke puter som er inspirert av en polstret skinnjakke. Den bakre del av setet er utformet som et passasjersete, og gir Roadster ekstra allsidighet."

Harley-Davidsons Roadster-modell blir tilbudt med fire fargevalg: Vivid Black med kullfarget denim tynn stripe, Black Denim med en rød, tynn stripe, Velocity Red Sunglo med en rød, tynn stripe, og to-toners Billet Siver/Vivid Black med en burgunder, tynn stripe."

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse