ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Guzzi, kaker, foto og en Bullet

Vrådal stilte med et strålende i helgen, noe som passet det klissvåte Guzzi-teamet bra etter en tur i øs pøs regn på fredag. Undertegnede måtte tømme varmtvannstanken på Straand Hotel for å få igjen varmen, og skotørkere og varmovner hadde gått få fullt siden ankomst, for å forsøke å lette kjøreutstyret tilbake til opprinnelig vekt, 90 prosent lavere. Nå skulle vi imidlertid kose oss i det fine været.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2022 kl 16:07

Tekst og foto Kyrre Hagen.

Etter at journalistkollega Isdahl hadde tømt frokostbuffeten for kaker, var vi klar for felles tur med innlagt fotoshoot og kaffepause. Dessverre dukket kun to guzzister opp til denne fellesturen, men etter å ha overtalt en Triumph-fører var vi i hvert fall fem mann på tur. Det ble en liten sving på svingete veier om Steande, Tørdal, Fjågesund og Kviteseid. Ikke lange svippen, men etter to spontant innlagte fotoshooter hadde vi alibi nok til å kunne innta gullerotkake og kaffe på brygga i Kviteseid, til Isdahls store tilfredshet.

Ole-Andreas, en smørblid kakespiser!

Etter at maskinene var tømt opp Kvitseidkleivene, returnerte vi hotellet, og her hadde heldigvis flere Guzzifolk møtt opp. Det var flere flotte eksemplarer av det eksotiske italienske merket. Stemningen var på topp, og vi har etter hvert funnet ut at det ikke finnes noen sure Guzzi-folk. De er nok i stor grad individualister, men når de treffes, er de i stor grad sosiale individer. Generelt er de ikke all verdens opptatt av om sykkelen er hverken rein, eller strøken, men at den fungerer er viktig. Her finnes selvsagt unntak, som Sture Gundersen, Mannen som for anledningen hadde tre utrolig flotte byggeprosjekt utstilt i resepsjonen på hotellet, men dette kommer vi tilbake til, med egen omtale.

Skiensmannen Per hadde også møtt opp med sin blodtrimma Royal Enfield Bullet 500, og journalistteamet fikk hver sin prøvetur med vidunderet. Høyre giring med første opp og resten ned, var som på den gamle Norton Commandoen jeg hadde for noen år tilbake, men for Isdahl ble nok dette en ny opplevelse. Bulleten var både sjarmerende og håndterbar, og sendte tankene mine tilbake til India, der jeg krysset Himalaya på en slik, for noen år siden.

I dag venter sjarmøretappen tilbake til hverdagen, og vi skal nye hver meter på den. Men først skal nok Isdahl tømme kakebordet her på hotellet. Og om du ser oss langs veien i løpet av dagen, er det bare å stoppe oss for en Guzzi-prat. Turen går om Fjågesund, Lunde, Akkerhaugen og Skien.

[Video mangler etter import...]

Undertegnede på en blodtrimma Royal Enfield Bullet 500!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse