Annonse
Annonse
MC-avisa

Grus og hygge i Homborsund

Tre av MC-avisas utskremte medarbeidere prøvde seg i helgen på grus og svingete småveier i Agder. Det ble en flott høsttur som de sent vil glemme.

Publisert:

Tre av MC-avisas utskremte medarbeidere prøvde seg i helgen på grus og svingete småveier i Agder. Det ble en flott høsttur som de sent vil glemme. Se video fra turen nederst i saken!

Tekst og video: Rolf W. Marthinsen.

Foto: Kyrre Hagen.

I et forsøk på å få nok en flott motorsykkelopplevelse på tampen av sesongen, inviterte Kyrre Hagen et knippe medskribenter i MC-avisa til hytta si i Homborsund. Dessverre var det flere som måtte melde avbud, men de tre musketerene, som ikke hadde kalenderen full, fikk en opplevelse som vil huskes lenge.

Selv om skydekket var lavt fredag og lørdag, og værutsiktene for hjemturen på søndag var heller begredelig, takket undertegnede og nettredaktør Anders Eidevik ja til Kyrres invitasjon. På grunn av jobb ankom Anders og jeg på forskjellige tidspunkt, men ble likevel herskapelig mottatt med fårikål av den eminente verten. Lørdag etter frokost var vi klare for en tur inn i Agders dype skoger.

Frontlykt-partiet på Honda Africa Twin 1100 er tøft og hissig!

Kyrre er godt kjent i området, og målet var å få mest mulig grus under knastene. Og grusveier finnes det mange av i dette området. Etter en snau kilometer brekker Kyrre av og tar inn på en heller smal grusvei. Vi andre følger på så godt vi kan, og jeg tenker; dette blir en bra dag. Kyrre har sett for seg at vi skal ta bilder – og filme litt – ved en bro han vet om inne i denne skogen, men etter noen kilometer blir det bråstopp. Det har vært mye vind de siste dagene, og et tre ligger over veien. Treet er for stort til å løfte vekk, og vi har ikke med sag. Til slutt må vi bite i det sure eplet og snu, men det gjør egentlig ingen ting. For strekningen vi allerede har kjørt er superfin, og vi kan nå brua fra en annen side.

Hit, men ikke lenger.

Vi fikk fotografert og filmet på den gamle tre-brua, men dette var bare starten. På Vest-siden siden av E-18 på Sørlandet finnes det mange spennende veier. Jeg ante heller ikke at det fantes så mange flotte grusveier i dette området. Hvilket lover godt for neste sesong.

Kyrre leder oss inn på den ene grusveien etter den andre, og etter en stund kommer vi til en plass hvor de siste dagers regnvær har tatt over veien, og vi får en liten «elvekryssing». Herlig! Bedre enn dette blir det ikke, men dessverre tar også slike opplevelser slutt.

Etter en dag med fantastiske kjøreopplevelser retter vi kursen nok en gang mot hytta til Kyrre. Også denne kvelden fortonte seg med god mat og drikke. MC-avisas eier Ole Martin P. Eidevik var også innom og hjalp til med matinntak og god stemning.

Søndagen er her, og Anders og jeg har noen mil hjem. De mørke skyene ligger tett over hele Sør-Norge, og for min del blir det tre timer i øs pøs regnvær. Anders stikker av gårde før fuglene våkner, og jeg tar strakeste veien hjem litt utpå dagen. Vel hjemme er jeg likevel tørr og tenker; kanskje jeg rekker et par turer til før snøen laver ned.

Se video fra turen her:

[Video mangler etter import...]

Annonse
Annonse