ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

GL1000 Gold Wing ble til X-wing

Craig Goldsmith er en kar med peiling på hvordan metall skal bearbeides, noe han viser mer enn tydelig på denne uvanlig lekre Gold Wing versjonen fra 1979. Det som begynte livet som en overvektig sportssykkel (for Honda trodde faktisk at det skulle bli en supersportmaskin), ble etter hvert til en anerkjent touringsykkel. Og nå, etter at Craig har hatt noen timer med den, er den faktisk mer lik det Honda opprinnelig så for seg. Goldsmith sier at den opprinnelige Gold Wingen er litt undervurdert.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Craig Goldsmith er en kar med peiling på hvordan metall skal bearbeides, noe han viser mer enn tydelig på denne uvanlig lekre Gold Wing versjonen fra 1979. Det som begynte livet som en overvektig sportssykkel (for Honda trodde faktisk at det skulle bli en supersportmaskin), ble etter hvert til en anerkjent touringsykkel. Og nå, etter at Craig har hatt noen timer med den, er den faktisk mer lik det Honda opprinnelig så for seg.

Goldsmith sier at den opprinnelige Gold Wingen er litt undervurdert. De er pålitelige og billige, har forholdsvis billige deler, respektabel ytelse og godt dreiemoment. Til å begynne med hadde han bare tenkt å lage nytt tankdeksel og kanskje et sete, men så ble han inspirert, og det hele tok av.

Først plukket han alt fra hverandre og kvittet seg med en mengde overflødig vekt. Deretter ble det ny bensintank plassert under setet, komplett med nivåglass. Alle karosserideler er nye og håndlaget, bremseskivene er perforert, hjulene har fått deksler som skjuler de originale Comstar hjulene, og verket krones med en unik hovedlykt, nytt luftfilter og spesiallaget eksosanlegg.

Craig sier at den gjenfødte Gold Wingen er forbausende lettkjørt og går silkemykt. "Det er nesten som å kjøre et lite lokomotiv", hevder han.

La gå med at en GL1000 ikke er det mest opplagte customobjektet, men når folk med Craig Goldsmith sin sans for linjer og helhet får fingrene i en, blir resultatet suverent. X-wingen er så elegant utført at Goldsmith får den til å se helt riktig ut. Det er mer enn Honda klarte ...

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse