Annonse
Annonse
MC-avisa

Gekko ligger på 3.-plass i VM etter helgens dobbelte runde

Pressemelding, Sondre «Gekko» Haga. Den 22 år gamle Trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, som kjører for Fabrikk Racing Teamet til det italienske Motorsykkelmerket Beta, kjørte dobbelt VM-runde i helgen i Italienske Tolmezzo. Sondre startet lørdagen ganske bra, men gjorde to kostbare feil på første runden og lå derfor på 5.-plass ved pause. På siste runden kjørte han nær feilfritt og klatret derfor til en meget habil 4.-plass, bare 3 prikker fra pallen.

Publisert:

Pressemelding, Sondre «Gekko» Haga.

Den 22 år gamle Trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, som kjører for Fabrikk Racing Teamet til det italienske Motorsykkelmerket Beta, kjørte dobbelt VM-runde i helgen i Italienske Tolmezzo.

Sondre startet lørdagen ganske bra, men gjorde to kostbare feil på første runden og lå derfor på 5.-plass ved pause. På siste runden kjørte han nær feilfritt og klatret derfor til en meget habil 4.-plass, bare 3 prikker fra pallen.

Lørdagens løp ble vunnet av britiske Jack Peace, med Toby Martin på andreplass, også han britisk, og italienske Lorenxo Gandola på tredjeplass.

Søndagen startet Sondre med en grov feil allerede på seksjon 3 og var nede på 12 plass. Men på resten av første runden kjørte han meget bra og var etter første runde på 3.-plass. Etter pausen var det svært jevnt. Sondre lå på 3.-plassen gjennom mesteparten av sisterunden, men da han gjorde en grov feil i seksjon 9 av 12 glapp pallen også i dag, og han måtte igjen se seg henvist til 4.-plassen bare 4 prikker fra pallen. Søndagens løp ble vunnet av britiske Toby Martin, med Jack Peace på andreplass og Sondres spanske teamkamerat Aniol Gelabert på tredjeplass.

«Jeg er godt fornøyd med å være med om å kjempe om seieren og pallpllassene hele helgen. Det er svært små marginer og jeg gjør noen kostbare småfeil. Jeg er blitt langt mer stabil, og de to 4.-plassene gjør at jeg ligger på en 3.-plass sammenlagt, og det er 8 løp igjen i VM og alt kan skje. Det gir selvtillit at jeg er oppi toppen og kriger. Om 3 uker er det ny VM runde i Frankrike, og da satser jeg på at det er min tur å vinne», sier Sondre.

Neste løp er X-Trial i Sarpsborg under NM-Veka den 23. juni. Da kan alle se løpet live på NRK.

Foto: Team Sondre «Gekko» Haga.

Annonse
Annonse