ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Frem fra arkivet – volum I

Her er første del av en artikkelserie der Jarl Hole tar oss med på en reise gjennom Arne Paulsen sitt store fotoarkiv. Noen av bildene er med i boken «Litt av e

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Her er første del av en artikkelserie der Jarl Hole tar oss med på en reise gjennom Arne Paulsen sitt store fotoarkiv. Noen av bildene er med i boken «Litt av et MC-liv», mens andre er til nå upublisert.

Tekst: Jarl Hole.

Foto: Arne Paulsens arkiv.

Under arbeidet med boka om Arne Paulsen, «Litt av et MC-liv», som ble publisert våren 2011 fikk jeg tilgang til Arnes store fotoarkiv. Her var det rått og røti og mye rart fra 30-tallet og oppover. En del av bildene fikk selvsagt plass i boka, og en del har forblitt upublisert. I forståelse med Arne Paulsen kommer det en liten miniserie med bilder fra boka og upubliserte bilder i skjønn forening her på MC-avisas hjemmeside i tiden fremover. Vi håper bildene vil fortelle litt om livet på to hjul slik det var engang for lenge siden.

Ut på tur aldri sur! Med ryggsekk og sovepose og telt på styret er Ingolf Paulsen til venstre i bildet på tur med en kompis en gang på 30-tallet. Ingolf kjører en sideventilert Ariel 350 cc. Hva kompisen kjører, vet vi ikke. Det er lenge til hjelm blir påbudt, så en skyggelue får gjøre jobben. Jakkene ser ut til å være av skinn, mens resten av påkledningen er tekstiler. Det var ikke mange som drev med MC-touring på den tiden.

Bilismen var mer avslappet på 30-tallet og veiene ganske skrøpelige. En pust i bakken på stigtrinnet var nok nødvendig før man humpet videre.

Vi har flyttet oss til 1955, og Arne poserer på farens H-D med søstrene i sidevogna. Sykkelen var familiens fremkomstmiddel i mange år og Arne vokste opp i sidevogna. Legg merke til søstrenes hodeplagg, et skaut ikke ulikt hijaben mange innvandrerjenter bærer i dag.

Arne og en kompis er på tur i 1962. Arne kjører vestkantungdommens foretrukne kjøretøy, en hvit Vespa. Kompisen stiller med en Tempo, en vaskeekte motorsykkel med lufthorn på styret. Legg merke til at Arne kjører med sandaler og at Vespaen har bagasjebrett foran styret. Det var ekstrautstyr.

Vi er på Bruvollen travbane og NM 1971. Mobiltelefon, Internett og såkalte sosiale media har ikke lagt beslag på all oppmerksomhet ennå, og folk møter entusiastisk opp i tusentall på landets grusbaner. Motorsykkelsport var svært populært på 50-, 60- og deler av 70-tallet med stjerner som Basse Hveem og Jon Ødegaard i spissen.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse