ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Fra NAF til Nordkapp dag 4

Til sjøs: Turens eneste fergeoverfart fra Bognes til Skarberget. Fra denne ruten ser man også Norges nasjonalfjell, Stetind.

Over 500 kilometer etter vi startet fra Fauske i morges har vi nå parkert rett over Finskegrensen. Når jeg skriver dette, sitter jeg ute på en vidde rett før Kilpis. Og for å krydre det hele har jeg midtnattsolen hengende lavt i horisonten.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Reisebrev, NAF MC. Tekst: Jan Harry Svendsen.

Av alle dagene så langt har denne nok være den aller beste. Både værmessig, kjøremessig og opplevelsesmessig. Den ene opplevelsen har overgått den andre der vi i hele dag har kjørt rundt i et levende postkort.

Jeg har sagt det før; Norge er vakkert. Men fra Fauske og nordover er spesielt vakkert og det blir bare villere og vakrere for hver kilometer som de små hjulene til den lille Monkeyen legger bak seg. Man kan se i en retning for å bli blendet av hvor vakkert det er, før man får en ny opplevelse bak neste sving eller bare ved å vri hodet.

Og på motorsykkel er opplevelsene så sterke og så direkte. Man sitter midt i dem der man farer gjennom landskapet.

Mannsterke: NAF MC avdeling Harstad møtte oss rett etter Skarberget. Det ble en nydelig tur – og så moro å se speilene til Monkeyen fyllt opp av andre motorsyklister.

Men dagen har også være andre typer av opplevelser. Som da NAF MC avdeling Harstad møtte oss mannsterke rett etter fergeleiet ved Skarberget. Med banner, sjokoladekake og kaffe møtte de opp – og fulgte oss helt til forbi Bardufoss der vi stoppet på et lokalt MC-treff. Derfra fulgte NAF MC avdeling Tromsø oss gjennom bakveiene forbi Øverbygd.

Her, ved et aldeles idyllisk lite vann, ligger også Kongens hytte der Kong Haakon og Kronprins Olav holdt seg i skjul for tyskerne i krigens tidlige fase. I hytten ble det også holdt statsråd den 8. og 18. Mai 1940.

Avskiltet: Tamokdalen tok knekken på skiltet, og avskiltet effektivt den lille Monkeyen. Veien var så elendig at skiltplaten knakk av påkjenningene ...

Det var også her, eller rettere sagt noen kilometer herfra at vi fikk turens første tekniske problem. Veiens beskaffenhet var så dårlig at skiltplaten på den lille Hondaen måtte gi tapt. Både skilt å skiltplate fløy opp i luften bak den spretne Monkeyen i en av veien utallige dumper. To skruer senere var motorsykkelen igjen registrert.

I morgen er vi i Alta. Vi ser Nordkapp i det fjerne.

Flere bilder:

Postkort: Det er vanskelig å finne ord. Vakkert er knapt dekkende.

Natur: En urbanist i naturen.

Tar pusten fra deg: Opplevelsene på denne turen har vært mange – og det ene vakre øyeblikket avløser det andre.

Hjelp: Her monteres skiltet tilbake på plass – og ferden mot Nordkapp kan fortsette.

Monkey i midnattsol: Stopp for kvelden. Etter 530 kilometer sover vi her. På vidda, med midnattsol.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse