ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Fra NAF til Nordkapp dag 3

Nordlandsporten: Et obligatorisk bilde når man krysser inn i Nordland.

Vi er på tredje dagen av NAF til Nordkapp. En dag preget av mange bekymringer rundt en stengt bro som deler Norge. Men også en dag som har vist oss gleden av omveier.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2022 kl 07:13

Reisebrev, NAF MC. Tekst: Jan Harry Svendsen.

Regn igjen. Men også i dag, på denne tredje dagen av NAF til Nordkapp, kom solen etter hvert. Men først ble det noen mil på en drivende våt E6 forbi Majavatn og i retning nordover.

Men også i dag fant vi de gode veiene. De som leverer naturopplevelser og kjøreglede. De som får motorsyklister til å smile bredt. Fylkesvei 274 forbi Øvre og Nedre Fiplingvatnet er en slik vei – og når den etter hvert leder frem til Villmarksveien er naturopplevelsene sterke. Og de møter du ufiltrert rundt hver en sving, enten det er en tiur i veikanten, en hare, en rein eller en fjelltopp badet i magisk sollys som trenger seg gjennom skylaget.

Veivalg: Man kan kjøre E6 – eller så kan man ta av og kjøre FV274 som leder inn til Villmarksveien. Gjør man det får man naturopplevelser, og kjøreopplevelser, for livet.

E6 møter man igjen noen mil før Mo i Rana. Derfra er veien strak i stigningene som leder opp til Polarsirkelen. Ett kort stopp for et obligatorisk blide ble det tid til mellom regnbygene i kulden her oppe.

Desto større var kontrasten da vi kom ned i Saltdal. Der var snøen borte og irrgrønne enger geleidet oss de siste milene inn mot Fauske – som er dagens endestasjon etter snaut 400 kilometer på den lille Hondaen.

Liten, men tøff: Honda Monkey kan fint stå med rak rygg ved siden av langt større maskineri.

Men hvordan går det egentlig med den lille Hondaen etter tre dager på landeveien, over karge fjellmassiv og langs veier der alle dens ressurser må tømmes for å holde følge? Helt ærlig går det imponerende bra. Monkeyen tar det hele på strak arm – og den protesterer aldri. Selv ikke etter mil med full gass. Det står det respekt av.

Heller ikke føreren lider noen overlast. Vondtene kommer ikke, fjæringen er komfortabel og setet godt å sitte på. Samtidig syntes føreren at den lille japaneren er overraskende underholdende. Også når svingene kommer tett.

Om tre dager er vi fremme på Nordkapp. Jeg er ikke i tvil om at vi kommer dit og at vi når frem. Men ruten er endret. I morgen kjører vi til Skibotn før vi snur sørover og inn i Finland. En bro som har kollapset på E6 tvinger oss til å kjøre rundt. Men vi er på tur – og da må man kunne improvisere.

Flere bilder:

Blendende vakkert: For hver tiende meter dukker det opp et nytt motiv.

Museum: Rett nord for Mo i Rana ligger det et lite og hyggelig MC-museum. Her finnes det noen virkelige godbiter. Stopp når du passerer.

Blendende vakkert: For hver tiende meter dukker det opp et nytt motiv.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse