Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Kirsti Holden – forventninger og MC-gleder 2021

Her er bidraget fra Kirsti Holden:

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2021 kl 09:02

Så godt som jeg kan har jeg lagt planleggingen av 2021 på lavest mulig nivå. PMS («parkert motorsykkel syndrom», red.anm.) har vært en gjest i huset siden saltet ble strødd over den lokale asfalt. Men et lite spørsmål om hva planlegger vi i 2021, åpnet opp fra en brottsjø av gode følelser, ønsker og ikke minst gledene vi forventer i årets MC- sesong.

Selv uten et lite virus med i bagasjen, er mine nærområder de som gleder mitt MC- hjerte oftest gjennom sesongen. De fleste km blir til ved å utforske veier av ulik kvalitet og steder som ikke nevnes i landsdekkende aviser. Gleden av å ha 5 minutters reisevei til jobb og en hjemvei på 2–3 timer på setet til min gode turvenn «ODIN», en BMW R 1250 GS. Jeg er så heldig at jeg deler denne gleden med min mann og hans MC «THOR».

Møte ved Åmli bakeri.

Møte ved Åmli bakeri.

En tur vi ofte tar starter i Arendal og kjører opp mot Blakstad i nabokommunen Froland. Tettheten av bilene synker med avstanden fra «byen». Svingene øker gleden og skuldrene senkes hyppigere langs Fv42, før vi så tar av Fv41. Hyppigheten av svinger øker, naturopplevelser kommer på og møtende motorsyklister øker i antall på veien opp mot Åmli. Der finnes det et bakeri, med åpningstider tilpasset ettermiddagsturer. Stedet er kjært stoppested for en is når temperaturen tillater det eller en kake å ha med hjem. Mang en god historie er blitt utvekslet, synet av flotte og kjære sykler nytes og nye reisemål bli notert for senere besøk.

På vei inn til bakern.

På vei inn til bakern.

Fv276 tar av mot Øy og det lille tettstedet Felle. Her kommer naturen enda nærmere, veien blir smalere, svingene kommer mer brått på og vannveiene leker seg i både bratt og mer rolig terreng. Medbragt kaffe og innkjøpt fersk bakervare fortæres ved et vann, vi tar oss tid til å nyte omgivelsene. En beverhytte vitner om levende vilt og stillheten lar oss høre fuglenes spill. Gode opplevelser har vi med oss på veien hjem.

Nistemat ved Felle.

Nistemat ved Felle.

Dagslyset på hjemveien varierer, noen ganger er mørket kommet før vi parkerer glade og tilfredse ved sjøkanten hjemme. Turtelleren har økt med rundt 150 km.

Annonse
Annonse