Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Gunnar J. Lundal – forventninger og MC-gleder 2021

Vi kan på mange måter si at vi er inne i et mørke.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2021 kl 09:02

Disse vil vi dele i dagene som ligger foran oss og håper at det inspirerer deg og bidrar til økt livsglede. Hold ut, MC sesongen 2021 er like om hjørnet!

Først ut er Gunnar J. Lundal, som skriver:

19 ganger har jeg hatt min utenlandsferie på motorsykkel. Derfor var planen en 20-års jubileumstur i fjor, og den gikk jo i vasken. Men nå står en ny sesong for døra med nye drømmer, nye planer og spennende reisemål.

Nå er det slett ikke sikkert at det åpner seg mulighet til å komme ut i den store verden den første delen av sesongen, men vi bor jo i et av verdens flotteste land, så det skal nok bli minneverdige opplevelser på to hjul også dette året.

Noen av verdens beste motorsykkelruter finner vi i vårt eget land.

Noen av verdens beste motorsykkelruter finner vi i vårt eget land.

Det er mange veistrekninger som har gjort krav på beskrivelsen «verdens vakreste motorsykkelrute». Eksempelvis Highway no. 1 langs Stillehavskysten i California og Great Ocean Road syd i Australia. Jeg har kjørt de begge, og du verden for noen eventyrlige MC-reiser. Men for meg er verdens vakreste motorsykkelrute opp Setesdalen, over Haukeli, ned Oddadalen og utover Sørfjorden i Hardanger. Så da blir planen å kjøre på kryss og tvers i de vestlandske fjell og fjorder, på ny sykkel.

Etter 19 utenlandsturer i Europa, USA og Australia var planen at tur nr. 20 – jubileumsturen skulle gjennomføres i fjor, men koronaen satte en stopper for det.

Jeg har en 2018-modell Indian Springfield som er en ypperlig tursykkel med komfort og krefter i massevis for lange turer. Lav setehøyde og lavt tyngdepunkt bidrar til at dette er en lett håndterlig sykkel selv om den er stor. Men for en entusiast så melder lysten seg til å prøve noe nytt. Ett raskt overslag på kalkulatoren viser at jeg på snitt har en sykkel i 2,8 år. Derfor er det mye som taler for at jeg møter den kommende sesong på en Indian Challenger Limited.

Mye tyder på at jeg møter sesongen på ny sykkel.

Mye tyder på at jeg møter sesongen på ny sykkel.

Vi gleder oss til sommeren, og vi møtes langs veien. Og det er slik at når denne sommeren er over, så kommer det en ny sommer – på den sørlige halvkule. Når vi kommer så langt, er tanken å kjøre i Andesfjellene i Argentina og Chile. Med forbehold om at verden begynner å normalisere seg innen den tid.

Annonse
Annonse