Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Fortsatt ledige plasser på førerutviklingskurs for jenter

Fredag 12. og lørdag 13. juni inntar WIMA-jentene Rudskogen

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Fredag 12. og lørdag 13. juni inntar WIMA-jentene Rudskogen. Det er fortsatt ledige plasser på fredagens førerutviklingskurs, men her gjelder det å være kjapp: Påmeldingsfristen går ut onsdag 20. mai!

Tekst: Anders Eidevik.

Foto: WIMA Norway.

WIMA, Women’s International Motorcycle Association, sin norske avdeling ble startet i fjor etter braksuksessen Women Riders World Relay (WRWR). I løpet av det første året rakk WIMA-jentene å blant annet arrangere fellesturer, deltakelse på Straand-treffet og førerutviklingskurs på Rudskogen.

Fredag 12. til lørdag 13. juni er det duket for førerutviklingskurs på Rudskogen. Lørdagens kurs, der det også er åpnet for mannlige deltakere, er allerede fullbooket, men det er fortsatt ledige plasser igjen på fredagens kurs som kun er for jenter! Her gjelder det å kjenne sin besøkeslestid; påmeldingsfristen går ut onsdag 20. mai.

Rudskogen er en trygg arena å øve på ferdigheter på.

Eli Johanne Stene fra WIMA kan fortelle at dette ikke bare er et racingarrangement for kneskrapere. Dette er snakk om førerutvikling for alle.

– Det finnes vel knapt en tryggere arena å øve på ferdigheter som plassering og blikkbruk enn på et baneanlegg som Rudskogen. Vi har med kjempedyktige instruktører, og vi får selv velge kjøregruppe etter eget nivå, forteller Stene.

På arrangementets Facebook-event skrives det: «Kjører du chopper, R-sykkel, adventure eller streetbike; å kjøre på Rudskogen er fantastisk gøy og usedvanlig nyttig. Uavhengig av type sykkel og år i sadelen: Vi blir alle flinkere av å øve ferdigheter i trygge omgivelser. MC-kjøring er fart og frihet, samhold, spenning og knallgøy! I tillegg er det kompetanse, teknikk og finpussede ferdigheter. Vi kan alle trenge øving av sporvalg, blikkbruk, nødstopp eller svingkjøring. Eller kneskrap! Fokuset er opp til den enkelte og der er rom for alle sykler og kjørestiler.»

Det blir organisert felleskjøring til Rudskogen fra flere steder i landet. Dette er en fin anledning til å få tatt en sosial langtur på egen motorsykkel. Bildet er tatt i forbindelse med Straand-treffet 2019.

Felleskjøring til Rudskogen blir arrangert fra flere steder i landet, alt etter hvem som melder seg på, og det er ordnet avtale om god pris på overnatting på Quality hotell i Sarpsborg. WIMA har fått inn over 20 påmeldinger til fredagens kurs, men det er plass til 40.

– Jeg håper flere jenter vil benytte sjansen til å bli tryggere på den sykkelen de har. Dette handler om å bli en tryggere og bedre motorsyklist, uavhengig om du har vært motorsyklist i ett eller 30 år. Her skal vi alle konkurrere mot oss selv, sier Eli Johanne.

Klikk her for å gå til arrangementet på Facebook.

Nøkkelord

Annonse
Annonse