ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Førsteplass til ”Gekko” i Norgescup

– Jeg har blitt mye bedre på glatte terreng enn tidligere, sier Sondre ”Gekko” Haga. Videre i sesongen tar 18-åringen med seg selvtillit og seieren.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Pressemelding, Sondre ”Gekko” Haga. Tekst: Mathilde Oseberg.

I helgen var det regnfulle netter og glatte terreng som stod for tur under Norgescupen for ”Gekko” Haga. Tidligere i sesongen har dette vært et hinder for 18-åringen, men denne gang gikk det over alle forventninger.

– Jeg klarte å ta min første seier i Norgescup på søndag, og havnet på en andreplass på lørdagen. Det har gått veldig bra, sier en fornøyd ”Gekko".

Tidligere i sesongen har det oppstått ulike problemer for ”Gekko” under mesterskapene, og glatte terreng har vært noe unggutten har slitt med.

– Jeg har blitt mye bedre på glatte terreng. Det har vært veldig glatt i helgen, med mye fjell og jord. I tillegg er fjellet her ordentlig glatt når det først begynner å regne litt, som det har gjort på nettene, sier han.

Selvtilliten på plass

Nå tar ”Gekko” med seg selvtilliten og forbedringen videre til VM-rundene.

­– Det er jo veldig viktig med selvtillit, man trenger jo alltid det. Om man ikke har selvtilliten med seg, klarer du ikke kjøre på samme måte og om man gjør en feil klarer man ikke å nullstille seg på samme måte, sier ”Gekko”.

18-åringen fikk en god oppladning med trening før mesterskapet, og fikk testet ut området skikkelig, noe som forberedte han ekstra godt til helgen.

– Vi har fått kjørt godt inne på fjellet som er her, og fått kjørt det skikkelig så det satt godt til lørdagen og søndagen, som viste resultater, sier ”Gekko”.

Hakket lenger

– På lørdagen følte jeg egentlig at jeg fikk kjørt ekstremt bra da og, men han som vant hadde og en sinnsykt god dag så da klarte han å ta et steg foran, slik at jeg kom på andreplass, sier 18-åringen.

På søndagen klarte ”Gekko” å trekke det hakket lenger, og havnet på førsteplassen.

– Jeg har ikke gjort mange feil i helgen, sier han.

Nå er det kun tre uker før VM-rundene starter igjen, før det blir et par helger igjen med løp. 2. september skal han og kjøre et lokalløp på Vaulali, Tau.

– Nå skal jeg litt hjem, dra til tannlegen og gjøre sånne ting. Så er det på’n igjen med trening igjen non-stop og forberede meg til VM, sier ”Gekko”.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse