Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Formula One-fører Lewis Hamilton skal teste MotoGP-sykkel

Den legendariske Formula One-føreren Lewis Hamilton (34) har lenge hatt et sterkt ønske om å test kjøre en MotoGP-sykkel. Nå skal endelig hans drøm gå i oppfyllelse. Tekst: Ingvild Bolme. Foto: MotoGP. Den britiske F1-føreren har alltid hatt en lidenskapelig interesse for motorsykler, en interesse han fikk faktisk lenge før interessen for firehjulte kjøretøy. Det var nemlig motorsykkel han ville kjøre, men hans far kjøpte en go-kart til ham i stedet, noe som Hamilton sier han selvsagt er svæ

Publisert:

Den legendariske Formula One-føreren Lewis Hamilton (34) har lenge hatt et sterkt ønske om å test kjøre en MotoGP-sykkel. Nå skal endelig hans drøm gå i oppfyllelse.

Tekst: Ingvild Bolme.

Foto: MotoGP.

Den britiske F1-føreren har alltid hatt en lidenskapelig interesse for motorsykler, en interesse han fikk faktisk lenge før interessen for firehjulte kjøretøy. Det var nemlig motorsykkel han ville kjøre, men hans far kjøpte en go-kart til ham i stedet, noe som Hamilton sier han selvsagt er svært takknemlig for i dag. Og det skulle kanskje bare mangle, for den fartsglade briten fra Hertfordshire har siden den gang hatt en mildt sakt imponerende karriere! Hamilton regnes i dag som en av de desidert største førerne i F1-historien, med sine seks verdensmestertitler er han bare én tittel fra legenden Michael Schumacher som fortsatt står som mestvinnende med sine syv titler.

Til tross for en fantastisk karriere på fire hjul, har lidenskapen for motorsykler aldri helt sluppet taket for Lewis. Hamilton, som kjører for Mercedes AMG Petronas team i F1-serien, har ved flere anledninger gjestet MotoGP og Petronas Yamaha-teamet. Her har Lewis Hamilton etter hvert blitt godt kjent med italienske Franco Morbidelli som kjører for Petronas i MotoGP. Og det var nettopp Morbidelli som under et eksklusivt intervju med MC-avisa på Valencia denne uken bekreftet at nå skal Lewis Hamilton endelig få testkjøre en MotoGP-sykkel som han så lenge har drømt om.

Lewis Hamilton får instrukser og info fra Petronas-fører Franco Morbidelli.

MotoGP kjører vintertester på Jerez i Spania 28. november. Etter dette vender Petronas Yamaha tilbake til Valencia hvor de skal gjøre en event med Lewis Hamilton. Hamilton får da testkjøre Petronas Yamaha YZR-M1 med 240 sinte hestekrefter fordelt på magre 157 kilo. Fart og hestekrefter er F1-føreren utvilsomt godt kjent med, men som Hamilton selv sier: – Det er en langt større risiko å kjøre en MotoGP-sykkel enn en F1-bil. I F1 trenger vi ikke å tenke på sikkerhetsaspekter i nærheten av den grad man trenger på en MotoGP-sykkel.

Da gjenstår det å se om testkjøringen på Valencia vil gi gode rundetider og mer-smak for Lewis. Vi har tidligere sett MotoGP-fører Valentino Rossi testkjøre for Ferrari i F1 med svært imponerende rundetider. Kan Hamilton imponere like mye på en MotoGP-sykkel som Rossi imponerte i en F1-bil? Og vil han dukke opp som fører i MotoGP-serien på et senere tidspunkt...? Hamilton har nok uansett først nok med å prøve å hale i land minst én tittel og to til i F1-serien, i hvert fall om han har tenkt å bli den mestvinnende F1-føreren igjennom tidene.

Nøkkelord

Annonse
Annonse