ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Forhandler i pandemiens tid – MC Oslo AS

MC Oslo AS er en av landets største forhandlere av BMW og Honda. Vi har hatt en prat med eier og daglig leder Kåre Vaskinn om de utfordringene Covid-19 pandemien har gitt firmaet, og hvordan de har taklet situasjonen som oppstod da det ble oppdaget en mutert virusvariant i Østlandsområdet og butikken måtte stenges helt for publikum.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Tekst og foto: Jarl Hole.

Kåre ser slett ikke mørkt på det og mener bestemt at 2021 blir en bra sesong tross utfordringene pandemien har gitt. Han fremhever at MC-bransjen har gått bra i flere år og at fjoråret var et rekordår for MC Oslo AS. Han understreker også at kundene har vært flinke til å bruke alternative kanaler som telefon, e-post og Facebook under pandemien og nedstengingen. – I samarbeid med kundene skal vi leve gjennom dette. Covid-19 skal ikke rasere MC-sesongen 2021, sier han med ettertrykk!

Denne plakaten har det blitt mange av selv under pandemien. Kundene handler, men på andre måter, ifølge Kåre Vaskinn.

Allikevel vil nok pandemien føre til strukturelle forandringer for industrien og bransjen som helhet. BMW har nylig kunngjort at de ikke vil delta på de store europeiske MC-messene i fremtiden og begrunner det med at digitale lanseringer vil være deres satsingsområde, da det er mer effektivt og gir BMW langt større frihet til selv å velge når de vil lansere nye modeller. Hvis de andre store produsentene ser til BMW og beslutter seg for å følge samme strategi, kan det bli interessant å være motorsyklist i tiden fremover. Kåre ser imidlertid positivt på det og tror internasjonale og lokale messer vil bestå om enn i noe forandret form.

Kåre kan også opplyse om at BMW har opprettet en ny korridor for transport av sine produkter som vil gi raskere leveranser til Norge. Produktene transporteres direkte fra Berlin til Borås i Sverige. Her omlastes det før produktene går direkte til Oslo.

Artig presentasjon av noen av BMWs modeller: nineT, GS og R 18.

Hva gjelder Honda vil det temporært bli noen utsatte leveranser fra Japan som skyldes problemer med containerlogistikken, uten at Kåre tror det vil skape store vanskeligheter for de som venter på en nye Honda til sesongstart.

Kåre understreker at MC Oslo AS legger stor vekt på å overholde de smitteverntiltakene myndighetene har utarbeidet når de opprettholder driften. Viktige punkter i den sammenheng er:

Verkstedet driftes som normalt, men alle henvendelser må gjøres via telefon eller e-post. All henting eller innlevering av kjøretøy må avtales på forhånd.

Salgsavdelingen for kjøretøy holdes åpen, men også her må alle henvendelser gjøres via telefon eller e-post.

Delelageret holdes åpent, men alle henvendelser må gjøres via telefon eller e-post. Varer kan forhåndsbestiller for deretter å gjøre avtale om henting og betalingsmåte.

Nettbutikken www.MCOSLO.no holder alltid åpent.

Telefon til MC Oslo AS er 23 03 97 00, e-postadressen er email@mcoslo.no

BMW leverer også bekledning og sikkerhetsutstyr. Dette blir presentert i en egen avdeling sammen med en R 1250 GS.

Det er ikke bare BMW hos MC Oslo AS. Honda er også en viktig del av virksomheten. Her har vi selgerne Kim Harald Jøranli til venstre og Erlend Lønnum til høyre på hver sin Africa Twin.

Butikksjef Franz Terrone viser frem MC Oslos egen bekledningsportefølje.

Selv under pandemien er det salg. Trenger du en hjelm, kan du gjøre et godt kjøpt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse