Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

For en følelse…

Tenk å være 18 år, og å få hente sin første tunge motorsykkel! Vi ble med da Ole Wårum fra Trondheim hentet ut sin første tunge motorsykkel på MC-senteret i Kristiansand.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst og foto: Kyrre Hagen.

Ole har to sesonger bak seg på 125 cc. I september ble A2-lappen løst ut, og vinteren brukte han på å sondere aktuelle sykler. Valget falt på Honda CB500X. Ole har sansen for touring og drømmer om lange turer på sykkelen.

Trondheim–Oslo på fullasta 125:

I fjor pakka Ole lett-motorsykkelen med kjæreste og fult campingutstyr. Turen gikk fra Trondheim til Oslo, på en Virago 125. Det gikk ikke fort i oppoverbakkene, forteller Ole. På hjemturen til Trondheim fikk han hjelp av mammas mann Rolf Buhaug til å frakte bagasje og kjæreste på sin Harley Elektra Glide. Returen ble da langt lettere for Viragoen.

Tenk den følelsen. 18 år og sin første store mc. Ole stråler.

Ikke så lett med en mamma med meninger:

Å bestemme seg for hvor han skulle handle sykkel, var ikke lett. Fra passasjersete på Harleyen er hele familien vant til at mamma bestemmer ALT. Hun var fast bestemt på at Ole skulle kjøpe splitter ny sykkel. Undertegnede, som gjennom mange år er en venn av familien, fant imidlertid en pent brukt 2020-modell som akkurat hadde runda første innkjøringsservice. Her var det mange penger å spare for 18-åringen, og etter flere runder lot mamma seg overtale. 20.000,- er mye penger å spare for en som går i læra, og både skal holde bil og MC.

Sykkelen hentes:

Jeg møter Ole og ste-pappa Rolf Buhaug i Lillesand, og blir med dem til MC-Senteret i Kristiansand for å hente sykkelen. Ole som sitter på passasjersete på Harleyen, blir mer og mer urolig jo nærmere forhandleren vi kommer. Vi går inn i butikken, og der møter vi innehaver Erik Hamre. – Jeg skal hente en Honda 500, sier Ole stolt. – Å ja, sier Erik. – Den står klar på baksida.

Ole henter sykkelen på MC-senteret i Kristiansand. I disse lokalene har butikken vært etablert i 20 år. Fra venstre: Ole Wårum, Rodney Koster, Erik Hamre og Guttorm Nyhus.

Her på baksida møter Ole sin nye følgesvenn, som står rigga opp med nye sorte alu-kofferter. En skikkelig adventuresykkel. – Vi har ikke levert mange av disse med sånne kofferer forteller Guttorm Nyhus. Det blei skikkelig fint. Ole er i ekstase, og har stjerner i øynene. Jeg tenker selv tilbake til min første MC. Det var litt av en følelse. Selv hadde jeg ikke lappen engang, men lovovertredelser fra den gangen er heldigvis foreldet med god margin. Dagens ungdom er heldigvis mye mer ordentlige.

Kyrre Hagen og Ole Wårum på en stopp langs veien. Det blir nok ikke siste kjøreturen sammen for disse to.

Første kjøretur:

Tenk å sitte på sin første store MC for første gang. Jeg lommekjent i Agder, og guider de to på alle slags svingete småveier på tur østover. Ole ligger som nummer to, og kjører stødig og fint. Jeg er imponert over hvor flink 18 åringen er til å kjøre sykkel. Kjøreopplæring og to år på 125 cc har virkelig gitt resultater. På et stopp sier Ole: – Dæven for en god sykkel!

– Hva gleder du deg mest til med sykkelen, spør jeg Ole før vi skilles ved Åmli. – Å kjøre!, får jeg til svar.

Vi ønsker Ole en fantastisk 2021-sesong på sin utrolig fine følgesvenn.

Annonse
Annonse