ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Flott åpning av Route 66 Bar & Saloon på Jeløya

Fredag 16. august klokka 66 minutter over 4 pm ble Norges eneste Route 66 Bar & Saloon åpnet på Rockhouse i ”Route 66-alleen” på Jeløya i Moss kommune. Satsingen er et samarbeid mellom Rockhouse og reiseoperatøren Route66usa.info. Tekst: Anders Eidevik. Foto: Ole Martin P. Eidevik. Først publisert i MC-avisa nr. 9-19. Innerst i alleen på Alby på Jeløya i Moss kommune finner du Rockhouse, et sted viet til amerikansk kultur og lokal musikkhistorie. Mossingen Kjell Dahlmann står bak stedet, og

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fredag 16. august klokka 66 minutter over 4 pm ble Norges eneste Route 66 Bar & Saloon åpnet på Rockhouse i ”Route 66-alleen” på Jeløya i Moss kommune. Satsingen er et samarbeid mellom Rockhouse og reiseoperatøren Route66usa.info.

Tekst: Anders Eidevik.

Foto: Ole Martin P. Eidevik.


Først publisert i MC-avisa nr. 9-19.

Innerst i alleen på Alby på Jeløya i Moss kommune finner du Rockhouse, et sted viet til amerikansk kultur og lokal musikkhistorie. Mossingen Kjell Dahlmann står bak stedet, og har etter sigende lagt ned over 10.000 arbeidstimer i prosjektet.

16. august gikk startskuddet for Norges eneste bar og saloon med dedikert Route 66-tema. Reiseoperatøren Route66usa.info har tidligere brukt Rockhouse til informasjonsmøter, men nå tas samarbeidet til nye høyder. Utenfor er et 6,66 meter stort Route 66-skilt plassert, for det skal ikke være tvil om man har kommet frem til rett sted! Dette skiltet sto før ved Storefjell Hotel – 1066 meter over havet. Men det fikk hard medfart av utallige vinterstormer, og blåste ned gjentatte ganger.

Et stort Route 66-skilt vitner om at man har ankommet rett sted. Planen er å sette skiltet opp i all sin høyde – som selvsagt er 6,66 meter.

Arve Stallvik styrer skuta i Route66usa.info, og kan fortelle til MC-avisa at de lenge har hatt et ønske om å etablere en permanent treffplass for Route 66-interesserte.

– Rockhouse er et sted som kan minne om våre stoppesteder langs Route 66. Her får du den rette amerikanske nostalgifølelsen med Elvis, gitarer, jukebox, plakater osv, sier Arve. Se bare på bildene, så skjønner du hva det er snakk om.

Route66usa.info er verdens største reise-operatør på Route 66. De står bak nærmere 30 turer årlig langs den legendariske amerikanske hovedveien, i tillegg til en rekke andre reiser.

– Vi har lenge vært på leting etter et fast forankringspunkt her hjemme, og nå har vi endelig funnet det. Vi er utrolig glade for at vi har klart å til et samarbeid med Kjell. Han er rett og slett en fantastisk flott person, uttaler Stallvik.

Dette er litt av en juvel: 1982 Creighton, en Ford Phaeton replika. – Så vidt vi vet er dette den eneste i Europa, og den blir å se på Route 66 Bar & Saloon ved jevne anledninger året rundt, sier Arve Stallvik.

På åpningsfesten kom det omkring 200 mennesker innom. Fremover vil cafeen være åpen flere ganger i uka, og her er det ølservering i begge etasjer og jevnlige konserter. Det er også planer om et årlig Route 66-sommertreff. Klubber, vennegjenger og firma som ønsker å ha gratis og uforpliktene informasjonmøte på Rockhouse med presentasjon av reisene til Route66usa.info, kan kontakte reiseoperatøren på post@route66usa.info.

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse