ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Pass som passer: Stelvio Pass

Stelvio Pass (Italia, 2757 moh.)

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Dette er selve godbiten blant europeiske fjellpass. Kartmessig finner du Stelvio oppe i nordvestre hjørne av Italia – der hvor Østerrike, Sveits og Italia møtes.

Passveien er ikke mer enn 19 kilometer lang, regnet fra startpunktet i Vinschgau i øst og over til Bormio på vestsiden, men det er kanskje de fineste 19 kilometerne i Alpene. 48 hårnålssvinger, noen av dem så skarpe at der nesten ikke er radius på innersvingen, bringer deg 1200 meter til værs, og hele tiden kan du se veien bukte seg frem opp fjellsiden. Utsikten er fabelaktig, fallene er skremmende, og hvis du kjører fullastet feriesykkel, kreves det at du har kontroll på redskapen. Stelvio er lite tilgivende for dem som bommer…

Når du kommer opp på toppen, har du selskap med en mengde andre tohjulinger – noen med motor og noen med pedaler. Der er turistfeller, pølseboder, kafeer, hotell og Restaurant Tibet. Vi anbefaler den siste! Veien ned på vestsiden er ikke så dramatisk rå som den opp fra øst, men der er da visst nok svinger allikevel, ofte kombinert med trange, mørke tunneler! Utsikten på turen ned vestover er fabelaktig og gir et godt påskudd til å bruke god tid på turen. At du tar en masse bilder og gjerne en del video er nesten en selvfølge – det ville være synd å skam å reise helt fra Norge for å kjøre Stelvio og ikke ha noe med hjem som du kan imponere venner med!

Vi regner Stelvio som en 5 av 6 i vanskelighet, men naturopplevelsen er 6 pluss!!

#Nyhet #Fjellpass

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse