ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Fire perler på en snor – på tur med De Historiske i fantastiske omgivelser, del 4

Reisetips:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

MC-avisa har testet ytterliger tre flotte hoteller i kjeden De Historiske Hotel og Spisesteder sammen med fire touringmodeller i 800-segmentet. Kjøreruten denne gang gikk i den sør-østlige delen av Norge og byr på mye herlig kjøretereng. I denne fjerde og siste delen av artikkelserien kan du lese om Suzuki V Strom DL 650 XT samt testførernes betraktninger om ergonomi og design på de fire touringmodellene.

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl og Even Wøllo.

Del 1: Festningen Hotel & Resort i Kongsvinger og Triumph 800 Tiger.

Del 2: Røros Hotell og BMW F 750 GS.

Del 3: Nermo hotell i Gudbrandsdalen og Moto Guzzi V85 TT.

Suzuki V Strom 650 er en velkjent modell i det norske markedet. Den er elsket av mange, og kanskje undervurdert av alle de som ikke tar seg tid til å bli kjent med sykkelen og derfor ikke vet hva den egentlig er god for. Vi tok med oss XT-versjonen på denne testen og ble raskt glad i utfordreren som i ytelse var den minste i følget. Men så er det som man ofte sier da, det er ikke størrelsen det kommer an på, og så feil kan man altså ta dersom vi er enige om at vi snakker om «single pilot»-touring som var formålet med denne testen!

Med ytelser på 69 hk og 69 Nm var V Strom 650 XT definitivt en «underdog» i dette følget. Sykkelen er teknologisk på ingen måte i eliteserien, men har gode tekniske spesifikasjoner. En fin vekt på 216 kilo ferdig tanket, bra rekkevidde med en 20 liters tank, fin sittehøyde på 83,5 cm, akselavstand på 1560 mm, gode Nissin bremser, justerbare dempere og en ramme og svingarm som tåler MYE juling. Ergonomisk er den nesten fullkommen, og hadde det ikke vært for testførernes ønske om et litt bredere styre, så hadde nok Suzukien tatt teten som underdog!

I dette følget ble V Strom 650 XT raskt en snakkis. Alle lot seg imponere over hva denne litt beskjedne V-tvinnen faktsk var i stand til å levere. Motoren går mykt og fint og overrasker stort på torque – den leverer uventet mye pulver oppover i registeret og står ikke tilbake for noen av de andre i følget. Det overrasker oss! Instrumenteringen som er digital er riktignok snart klar for det tekniske museum, men det fungerer helt utmerket. Skal man konkurrere på pris, er man nødt til å inngå kompromisser, og det har Suzuki gjort på en utmerket måte.

Suzuki bruker et 19 tommer stort forhjul som gir sykkelen enestående, forutsigbare og ikke minst morsomme kjøreegenskaper. V Strom 650 XT scorer mye høyere enn forventet på fun-factor, og samtlige førere har det bra for ikke å si veldig morsomt om bord. Dette er kanskje en av modellene i markedet hvor du får mest kjøreglede for pengene. I dag kan du kjøpe den ny for ca. 110.000, kroner og det er faktisk ganske enestående målt i forhold til kjøreglede og nytteverdi. V Strom 650 XT er kanskje den av de fire presenterte syklene som imponerer oss aller mest!

I tilegg til å teste en ny rute blant tre av hotellene i De Historiske – som du kan lese om i de tre forrige artiklene i denne seiren – skulle vi på denne turen teste fire mellomklasse touringmodeller og avklare om disse kunne tilfredsstille preferansene til førere med veldig forskjellige fysiske forutsetninger og fysiske mål. Kan Triumph 800 Tiger XcA, BMW F 750 GS, Moto Guzzi V85 TT og Suzuki DL 650 XT skape like gode kjøreopplevelser for førere med så store fysiske forskjeller? Da snakker vi om fysiske forskjeller på ca. 20 kilo og 25 cm!

Med ergonomi tenker de fleste først og fremst på hvordan sittestilling er, altså avstand fra sete til styre, høyde på fothvilere, sittehøyde og ikke minst sittestillingen. Men vel så viktig er samspillet og funksjonalitetene mellom fører og maskin. Hvor lett det er det for eksempel å oppfatte viktig informasjon i instrumentene? Er gir og fotbrems der man forventer det skal være, og kan alle brytere og hendler nås uten at man mister konsentrasjonen under kjøring?

Alle syklene kjennetegnes ved en komfortabel og oppreist sittestilling. Det er lagt vekt på komfort og gode funksjonaliteter. Brytere og hendler er gjennomgående godt plassert, men BMW skiller seg ut med et instrumentpanelet som er spesielt lett å lese.

Til tross for store forskjeller i de fysiske forutsetningene hos de fire førerne, fant alle seg godt til rette. Moto Guzzi sin V85 TT ble av alle omtalt som selve komfort-kongen. Her har de klart å finne en svært god balanse mellom komfort, styregeometri og kjøreegenskaper.

Det er flere likhetstrekk mellom syklene enn det er forskjeller, så her blir det opp til hver enkelt å kjenne etter hva som passer best. Etter fire dager og over 100 mil var alle testførerne enige om at dette er sykler som passer norske kjøreforhold svært godt, og syklene tilbyr lange som korte førere tilnærmet lik komfort og kjøreglede.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse