Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Fire perler på en snor – på tur med De Historiske i fantastiske omgivelser, del 2

I denne andre av fire deler kan du lese om Røros Hotell og BMW F 750 GS.

Publisert:

MC-avisa har testet ytterliger tre flotte hoteller i kjeden De Historiske Hotel og Spisesteder sammen med fire touringmodeller i 800-segmentet. Kjøreruten denne gang gikk i den sør-østlige delen av Norge og byr på mye herlig kjøretereng. I denne andre av fire deler kan du lese om Røros Hotell og BMW F 750 GS.

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl og Even Wøllo.

Røros Hotell:

Røros Hotell ble bygget i 1951 og er en oppgradert hotel-institusjon i midt-Norge – midt i et opplevelseseldurado for motorsykkelister.

Hotelldirektør Terje Lysholm står på trappen og venter når vi ankommer Røros Hotel, den dresskledde og vennlige mannen er oppriktig interessert i hvordan vi har hatt det på turen til Røros og han spør umiddelbart om alt har fungert greit eller om det er noe vi trenger, vår mann tenker vi da.

Røros Hotell har gjennom et halvt århundre hatt en spesiell plass i norske hotellgjesters hjerter, og det ærverdige hotellet er nå betydelig påkostet, senest med en bade- og spaavdeling som kan ta pusten fra de fleste.

Rommene holder en høy standard og blir kontinuerlig oppgradert for å tilby gjestene det aller beste. Kjøkkenet tilbyr stor variasjon, og det er helt uproblematisk å finne seg godt til rette. Røros Hotell har en kjempestor konferanseavdeling som kan huse små som store grupper på flere hunder personer.

Røros og kommunene rundt byr på mye bra kjøretereng, og du kan kjøre i alle himmelretninger. Asfalt, grus, fjellovergangen eller kombinasjoner av alt. Røros kan brukes som en «hub» for dagsturer, og hotellet som selv har et veldig bra kjøkken, eier også det velkjente Vertshuset og Ertzcheidergården som tilbyr helt fantastiske matopplevelser.

Røros står som kjent på Unesco liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner, og havnet der på grunn av byens 333 år lange gruvehistorie. Olavsgruven og Storwarts er åpenbare besøksobjekter og er til og med morsomme å kjøre til hva angår svinger og terreng. Røros har svært mye å by på og hotellet er alltid behjelpelig dersom du spør.

Terje lysholm forteller at peisen i hotellets resepsjon alltid brenner for å gi gjestene en opplevelse av ro og velvære, og vi fant virkelig roen etter en lang dag i sadelen.

Røros har mye spennende å by på, og du bør ikke ha det for travelt med å komme deg videre. Vi kan virkelig anbefale å bruke noen dager til både kjøring og opplevelser i dette området.

BMW GS 750:

– En svært vellykket oppgradering av GS 700, og nå lukter det virkelig fugl.

GS 750 og 850 fikk en trang fødsel i 2018 og kom inn i motorsykkelverdnen med en minus som fortegn. En liten konstruksjonsfeil i motoren førte til at BMW tilbakekalte alle sykler i påvente av en løsning, og svært mange skuffede piloter måtte slukøret parkere den nye sykkelen sin hos forhandleren. BMW håndterte dette veldig bra, og de fleste fikk låne ny sykkel i påvente av en løsning. Ikke akkurat noen ønsket start for lanseringen av to helt nye og ikke minst etterlengtede modeller, og dette ga nok en litt treg start på salgsstatistikken.

Men ingen grunn til uro folkens, dette er selvfølgelig bra saker! GS junior imponerer oss under hele turen. Dette er en topp moderne motorsykkel som så absolutt leverer det en BMW skal levere hva angår teknologi, kvalitet og kjøreegenskaper. GS 750 har en herlig motor som yter 76 hk og fine 86 Nm. Den har mappingvalg som tilbyr variasjon i distribusjon av krefter, og ikke minst har den en herlig lyd i orginalanlegget som kanskje ikke ser så pent ut, men likevel fungerer helt topp. Instrumentet er i særklasse og er virkelig bra. Ergonomien er strålende og passet for samtlige av førerne våre.

De lengste klaget litt på turbulensen bak vindskjermen, men dette kan løses enkelt med alternative design. GS 750 er slank, og BMW har brukt et 19 tommer stor forhjul som generelt er en veldig bra størrelse som gir god retningsstabilitet, og hjul i denne størrelsen håndterer ujevnt underlag svært godt, samtidig som det ivaretar fun-faktoren vi trenger for å ha det morsomt.

«Less is more», heter det, og det er faktisk ikke alltid slik at større og mer av alt er til det bedre og derfor gir mer kjøreglede – absolutt ikke. Kjører du alene (som de aller fleste gjør), er dette mer enn nok til å oppleve ekstatisk kjøreglede. Maskinen svinger som en gud, den er kjapp og har en kvikkskifter og blipper som gjør den lynrask og morsom. GS 750 var den desidert raskeste av de fire syklene vi hadde med i panelet, og den har mer enn nok krefter til å håndtere det aller meste. Alle de fire testførerne er enige om at dette er imponerende og avhengighetsskapende.

Vekt og balanse, motorkraft, styregeometri, sittekomfort, bremser og dempere, alt fungerer så perfekt sammen at det faktisk er vanskelig å gi fra seg sykkelen. GS 750 leverer veldig bra under alle forhold, og kjøreopplevelsen er rett og slett enestående. Det brede styret gir en fantastisk opplevelse av ro og komfort under kjøringen, selv når du står på litt ekstra.

BMW F 750 GS kan umiddelbart gi et litt nøkternt inntrykk, men la deg for all del ikke lure, dette er en maskin som leverer mye mer enn det du kan forestille deg gjennom et visuelt inntrykk. Hovedkomponentene er ikke plukket fra øverste hylle, men de er så utrolig samstemte og godt sammensatt. Dette er rett og slett veldig, veldig bra

I neste del av denne artikkelserien går ferden videre til Nermo hotell i Gudbrandsdalen , og det er Moto Guzzi V85 TT sin tur til å få omtale. Så følg med!

#Nyhet

Annonse
Annonse