ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Færre Softailmodeller fra Harley?

I mai 2017 utbasunerte Harley-Davidson sitt ambisiøse mål med å levere 100 nyheter i løpet av de 10 neste årene. Siden den tid er det lite som har blåst i Harley-Davidsons retning. En sterk motvind er vel en bedre betegnelse.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Oddbjørn Myklebust.

I 2020 bekreftet Harley at de ville redusere modellutvalget med ca. 30 %. Modellprogrammet for 2021 er enda ikke klar, og vil først bli offentliggjort på en virtuell presselansering den 19. januar. Nettstedet Motorcycle.com har imidlertid dypdykket litt etter opplysninger om hvilke modeller som fases ut. Vi har allerede fått vite med relativt stor sikkerhet at både 750 cc og Sportstermodellene forsvinner fra det europeiske markedet. Skal vi tro Motorcycle.com vil touringfamilien stå nærmest urørt, mens det blant Softailmodellene vil bli mer glissent.

Softailmodellene som Motorcycle.com mener vil fjernes er Breakout, Deluxe, FXDR 114, Low Rider og Street Bob. Breakout har hatt sitt publikum, men interessen har vært dalene. Deluxe har mye av designet og egenskapene til Softail Heritage. Sistnevnte er en mer praktisk sykkel med vindskjerm og sidevesker og derfor forsvinner Deluxe. FXDR 114 ble aldri noen suksess, verken her i Europa eller på hjemmemarkedet «over there». Hvis Low Rider tas bort, står likevel den mer moderne Low Rider S igjen. Street Bob er nærmest identisk med Softail Standard, men litt dyrere. Derfor ofres denne til fordel for Softail Standard som er den rimeligste av big twin-modellene. I samme artikkel stilles det også spørsmål om hvorvidt Harleys elektriske LiveWire også vil fases ut på sikt på grunn av sviktende salg.

Som nevnt tidligere, dette er bare spekulasjoner, men Motorcycle.com har truffet godt med disse spådommene ved tidligere anledninger. Den 19. januar får vi det endelige svaret og forhåpentligvis noen spennende overraskelser.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse