ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Exit CBR600RR

Honda stopper produksjonen av sin ikoniske CBR600RR ved utgangen av året. Årsaken til dette er, som med så mye annet, de nye Euro4 reglene som trer i kraft 1. januar 2017. I følge kilder i Japan har det ikke vært en lett avgjørelse: Sykkelen har vært viktig for Honda gjennom mange år men nå selger den ikke i stort nok antall til at det er forsvarlig å foreta de store investeringene som hadde vært nødvendig for å gjøre den Euro4 kompatibel. Det koster omtrent det samme å oppgradere en 600 supersp

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Honda stopper produksjonen av sin ikoniske CBR600RR ved utgangen av året. Årsaken til dette er, som med så mye annet, de nye Euro4 reglene som trer i kraft 1. januar 2017. I følge kilder i Japan har det ikke vært en lett avgjørelse: Sykkelen har vært viktig for Honda gjennom mange år men nå selger den ikke i stort nok antall til at det er forsvarlig å foreta de store investeringene som hadde vært nødvendig for å gjøre den Euro4 kompatibel. Det koster omtrent det samme å oppgradere en 600 supersport som en tilsvarende 1000 cc, men disse pengene kan ikke hentes inn igjen i salgsprisen.

Det ville krevd omfattende endringer for å få CBR600RR godkjent og mye måtte endres. Det ville ført til økt vekt, kompleksitet og kostnader. Deretter måtte vekten reduseres på andre områder, så totalprisen for prosjektet ville blitt uakseptabel.

Når det er sagt: Honda gir seg ikke med sportssykler: I 2017 kommer en ny Fireblade, til glede for alle som liker sportssykler.

Men CBR600RR – den kommer bare til å være et vakkert minne…

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse