ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Europa rundt på Vespa GTS 250 ie

Peter Ozsvat Carlsson har tilbakeført en imponerende 6200-kilometers Europa-tur på 250-kubikk Vespa! Turen gjennom 17 land, sammen med forberedelsene til den, er godt dokumentert på Peters Youtube-kanal. Tekst: Anders Eidevik Møt Peter Ozsvat Carlsson, en 25 år gammel motorsykkelentusiast som har gjennomført en mildt sagt imponerende MC-tur av det sjeldne slaget. Han er utdannet siviløkonom og jobber til daglig innen finansverdenen. Tross en kort MC-karriere, har Peter eid mange forskjellige

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Peter Ozsvat Carlsson har tilbakeført en imponerende 6200-kilometers Europa-tur på 250-kubikk Vespa! Turen gjennom 17 land, sammen med forberedelsene til den, er godt dokumentert på Peters Youtube-kanal.

Tekst: Anders Eidevik

Møt Peter Ozsvat Carlsson, en 25 år gammel motorsykkelentusiast som har gjennomført en mildt sagt imponerende MC-tur av det sjeldne slaget. Han er utdannet siviløkonom og jobber til daglig innen finansverdenen. Tross en kort MC-karriere, har Peter eid mange forskjellige sykler. I dag har han tre i stallen: En 1983-modell café racer (Yamaha XV920), en Vespa GTS 250 ie fra 2008 og en Vespa GT 160 fra 1979.

Fortell om kjøretøyet du har vært på langtur med, Peter!

– Det ble drøye 6200 km med min Vespa GTS 250 ie. Den ble kjøpt inn i fjor primært for å kjøre Norge rundt, hvilket vi gjorde med to Vespaer. I ettertid ble jeg sjarmert av den lille rakkeren. En god venn, som med litt kjærlighet gir så mye mer tilbake. I skrivende stund har motorsykkelen gått i overkant av 51.000 km, og etter langturen lyser motorlampa, dette får ordnes straks. Ellers ingen tegn til feil eller mangler, og sykkelen er i daglig bruk.

Hvorfor akkurat dette kjøretøyet?

– For to år siden kjørte jeg Europa rundt sammen med min far. Da kjørte vi Gold Wing 1800 og Pan-European 1300, en fantastisk tur. I år ønsket jeg også å kjøpe en god touringsykkel, kanskje gå så langt som å begi meg ut i GS-land. Tiden gikk, og jeg kom ikke over en deal jeg var komfortabel med. Så nærmet påsken seg, og da var det bare å ta det jeg hadde. Valget mellom Vespa og café racer var enkelt. Vespa 250 ble valget – det er litt ekstra moro å kjøre Europa rundt på Vespa!

Når startet drømmen om langtur?

– Jeg har vært glad i å kjøre lange og fine turer lenge og har vært heldig til å ha friheten å gjøre dette. Tanken om denne langturen kom til live under vinterdepresjonen før sesongstart.

Det ble altså lite tid til planlegging av denne turen?

– Planlegging av tur var det lite av. Jeg visste jeg ville innom Budapest for å være med noen venner. Ellers var resten åpent, og jeg kontaktet venner og kjente på veien for eventuelt å stikke innom. Vespaen måtte bygges litt om, og det ble påmontert ekstra batteri, kjøleskap, ekstralys, to 10-liters jerrykanner og vanntette bagger ble kjøpt inn. Pakkingen var det også litt planlegging bak.

Det meste av forberedelsene er vist i denne videoen:

[Video mangler etter import...]

Hvilke land har du vært innom?

– Det ble totalt 17 land. Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Østerrike, Ungarn, Kroatia, Slovenia, Italia, Sveits, Liechtenstein, Frankrike, Luxemburg, Belgia og Nederland.

Hva er de beste minnene du sitter igjen med etter turen?

– Kystveien i Kroatia, alpene i Sveits og Italia og oppholdet i Budapest, der jeg møtte fantastiske mennesker og kjøpte Vespa GT 160.

Frister det til gjentakelse?

– Tja, nå er det gjort og man skal vel kanskje gi seg på topp? Neida, gjentagelse blir det. Men kanskje ikke på denne Vespaen. Det finnes så utrolig mange tøffe maskiner, så jeg burde finne noe nytt til neste gang.

Har du tips til andre som ønsker å gjennomføre langtur på to hjul?

– Det viktigste er faktisk å bare gjøre det. Ha med litt ekstra penger. Det er det heldigvis fungerende sivilisasjoner man besøker, så alt kan kjøpes av det man trenger på turen. Frykten for det ukjente trenger dermed ikke være en stopper for en ellers fin opplevelse.

Er det noe annet du vil formidle til våre lesere?

– Ikke la motorsyklene støve i sommer!

MC-avisa ønsker med dette å gratulere Carlsson med vel gjennomført tur, og oppfordrer alle til å sjekke ut hans Youtube-kanal, der alle videoene fra turen ligger.

Klikk her for å gå til Peters Youtube-kanal.

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse