ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

EU og Japan fjerner tollbarrierer på motorsykler

EU og Japan har inngått en avtale som vil fjerne tollen på 8 % på tohjulinger under 250 cc og 6 % på dem over 250 cc. Deler til motorsykler vil også nyte godt av avtalen: Tollen reduseres fra 3,7 % til 0! Endringen skjer ikke øyeblikkelig: Overgangsfasen fra gjeldende regler til de nye ventes å ta ca. fem år. JEFTA, som avtalen er døpt, er viktig fordi den innebærer en stor prisreduksjon – typisk ca. 1000 Euro for en superbike. For produsentene er avtalen også fordelaktig fordi den omfatter ens

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

EU og Japan har inngått en avtale som vil fjerne tollen på 8 % på tohjulinger under 250 cc og 6 % på dem over 250 cc. Deler til motorsykler vil også nyte godt av avtalen: Tollen reduseres fra 3,7 % til 0!

Endringen skjer ikke øyeblikkelig: Overgangsfasen fra gjeldende regler til de nye ventes å ta ca. fem år. JEFTA, som avtalen er døpt, er viktig fordi den innebærer en stor prisreduksjon – typisk ca. 1000 Euro for en superbike.

For produsentene er avtalen også fordelaktig fordi den omfatter ens utslippskrav, noe som gjør at de slipper å bruke penger på å godkjenne syklene i hvert enkelt marked. På lang sikt er målet å ha like utslippskrav i alle markeder, noe som vil gjøre det dramatisk mye billigere å ta frem nye modeller.

Hva som skjer her til lands? Sannsynligvis ingenting. Dette er en avtale mellom Japan og EU, og Norge er som kjent ikke EU-medlem.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse