ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

En solskinnshistorie fra Sørlandet

Daglig leder Christian Høye-Jonassen og salgssjef Morten Lauvås.

Bare for et par år siden var fremtiden usikker for Motor Teknikk Kristiansand AS. År etter år viste regnskapet røde tall og uten sterke eiere hadde nok bedriften takket for seg. Men i 2020 skjedde det et økonomisk opprykk!

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Ingrid Eidevik.

Foto: Hannah Eilertsen.

Deleier og nå daglig leder, Christian Høyer-Jonassen, bestemte seg for å høre på sitatet fra Albert Einstein: «Definisjonen på galskap er å gjøre det samme igjen og igjen og forvente et nytt resultat». Eierne begynte derfor å iverksette noe nytt, en ny standard, nye mål, ny daglig leder, og fluss av nye ansatte. Dette har gitt resultater!

Det første man blir møtt av BMW-er i toppklassen.

I Kristiansand har snøen begynt å regne vekk, det er slaps på veiene, og været er nitrist. Da er det godt å komme inn i varmen til Motor Teknikk Kristiansand AS. Her blir vi møtt av hyggelige mennesker og en kopp med kaffe. Arrangementet vi får være med på er “Fokus på MC og næringsliv” i samarbeid med Motorsyklistenes uke. Selveste Ordføreren i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, og Kristiansands næringssjef Geir Askvik Haugum er tilstede. I tillegg til MC-avisa dekket også Fædrelandsvennen, som er den største avisen på Sørlandet, begivenheten.

Dagen begynner med en omvisning av salgssjef Morten Lauvås og daglig leder Christian Høyer-Jonassen. De viser oss rundt i butikken, verksted, vinterlagringen og lokalet for øvrig. Stemningen er munter, og det er lett å se at det er med stolthet lokalet blir vist frem – og det med all grunn! Butikken oser av kvalitet og profesjonalitet.

Bekledningavdelingen med Henriette Rørvik.

Etter omvisningen holder Høye-Jonassen en presentasjon om hvordan deler av endringsprosessen har sett ut. Bedriften har blant annet hatt fokus på å bygge opp gode og sunne relasjoner blant de ansatte og mot kundene, bli en sterk aktør og friske opp renommeet, få en ny visuell profil med ny logo og oppfriskning av lokalet. Alt dette faller ned på ønsket om å gjøre ting på en ny og riktig måte.

En ordfører som liker seg på to hjul! Foran: Ordfører Jan Oddvar Skisland. Bak fra venstre: Næringssjef Geir Askvik Haugum, daglig leder Christian Høyer-Jonassen, salgssjef Morten Lauvås.

Resultatet er imponerende! 2020 ble Motor Teknikk sitt år. De øke omsetningen sin med 72,57 %, og fikk dermed et overskudd på hele 1,3 millioner. I løpet av året ble Motor Teknikk Kristiansand AS en av landets ledende forhandlere, de ble Norges beste forhandler (i økning innenfor salg) av BMW, de vant Yamaha sitt “Wild Card” og de fikk prisen “Norges beste finansiering forhandler” kategori fritid av Santander. Skryting er ikke noe en sørlending er kjent for å mestre, men Motor Teknikk har all grunn for å skryte i dag.

Verkstedet, her med bilde av teknisk leder Henning Therjesen.

Lunsj har de også disket opp for oss. Da både ordføreren og næringssjefen takker for seg, blir vi sittende igjen med flere av de ansatte. Her observerer jeg en høy trivselsfaktor hos medarbeiderne, stemningen er preget av humor og vennskap. Det virker som alle er stolte over hva de har fått til, og leder legger vekt på hvor viktig det er med gode medarbeidere. Selv om tallene snakker for seg selv, så sitter jeg igjen med følelsen av at de har klart mer en bare gode tall. De har skapt en arbeidsplasskultur der den enkelte trives, og medarbeiderne har lyst å gjøre det bra!

Takk for besøket, Motor Teknikk, jeg gleder meg til å se hva dere får til i 2021.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse